Ergül Keskin

2019 Yaz Modası: Yükselen ve Alçalan Trendler Hangileri?

Yaz aylarının ayak seslerini yavaş yavaş duymaya başladık! Kazaklar paltolar kalkıyor, elbiseler tişörtler askılardaki yerini alıyor! 2019 yaz modası son trendleri ile hepimizi alışveriş yapmaya davet ediyor!

Podyumlarda bir sonraki senenin modasında neler olacağının rüzgarları eserken, sokakta bugünün midesini takip etmek mümkün. Bu yazıda, alışveriş listenize eklemeniz için sezonun en iyi trendlerini bir araya getirdik! Hazırsanız modanın kalbine yolculuk 2019 yaz modası trendleri ile başlıyor!

Bel Çantası Düşüşte, Kol Çantası Yükseliyor!

Göğüs ortasına çaprazlamasına takılmış bel çantaları, son birkaç sezondur hakimiyetini ilan etmişti. Geçen yaz, bel çantası istilası hakimdi. Belin etrafına, çapraz gövdeye veya omzun üzerinden sarkan bu aksesuar trendi gerçekten yolunda gitti. Neondan plastiğe farklı materyaller, minimalden maksimale farklı boyutlar ile bel çantaları, bize 1990’ları hatırlatan güzel bir nostalji yaşattı. Ancak artık bel çantanızı kaldırma vakti!

Bel çantasının rahta sıklığının yerini yine 90’lardan bir başka çanta geliyor. 90’li yılların mini el çantaları, bel çantasının yerini alacak. Bu minik çantalar ile yine yanımıza kredi arktı ve cep telefonu harici bir şey alamayacağız… Ancak içinizdeki Rachel Green stilini ortaya çıkartmak için 2019 yaz modası trendlerinden kol çantasını mutlaka edinin. Daha iyisi, annenizin dolabını karıştırın!

Düşük Omuz Yerine Tek Omuz

2019 yaz modası, geçen senenin trendlerinden düşük omuzlu bluzları tarihin sayfalarına gömüyor. Geçen sene birbirinden farklı bluzların iki omzu birden açık bıraktığını görmüştük. Bu sene ise tek omuzlu bluzlar moda oluyor. İster sağ ister sol taraftan bir omuz kıyafeti tamamlıyor, öteki omuz ise açıkta kalıyor. 2000’li yılların başındaki bir trende göz kırpan bu moda ile kendimizi yine Destiny’s Child grubu üyeleri gibi hissedeceğiz! Bu bluzlarla hem sık hem de sportif bir stil elde etmek mümkündür.

 

 

 

Ultraviolete Elveda, Tereyağ Sarışına Merhaba!

Patone’un 2018 senesi için belirlediği renk, ultravioletti. Bu dramatik ve zengin görünümlü renk, geçen senenin trendleri içerisinde kendisine bolca yer bulmuştu. 2019 yaz modası içerisinde ise butter yellow yani tereyağ sarısı hakim!

Bu durumda renkler softlaşıyor elbette. Bi renk tonu özellikle elbiseler ve trençkotlarda kendini gösteriyor. Tüm kıyafetinizi farklı desen ve renklerde yapıp, elbise altına çoraplarınızı ya da kombinizin aksesuarlarını Pantone’un tereyağ sarışından tercih edebilirsiniz. Eğer seyahat çantanızda bir eksiklik olduğunu hissediyorsanız, bi soft sarı renkte bir elbise ekleyerek sıcak yaz akşamlarında bronz ten ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hasır Şapkalar Dolaba, Balıkçı Şapkaları Plaja

Plajlarda birkaç sezondur dev hasır şapkaların hakimiyeti vardı. Tasarımcılar işi bir adım daha ileriye taşıyıp bu şapkaların üzerine siyah iple işlemler ve yazılar yazmışlardı. Şimdilerdeyse bu şapkaları dolabın münasip bir yerine kaldırma vakti! Zira 2019 yaz modası ile beraber balıkçı şapkaları plaj şıklığını tamamlamaya geliyor.

Özellikle de desenler ve renkleri ön plana çıkaran balıkçı şapkalarını bu sene çok göreceğiz gibi duruyor. Esnek ve nefes alabilen kumaşlar bu şapkalarda tercih edilen materyal halini alıyor. Eğer kendinize bir balıkçı şapkası almayı düşünüyorsanız, renklerin hakimiyetinde bir modeli tercih edin.

Şort Boylar Uzuyor

Kısacık şortlar ve ince beyaz tişörtler yaz denince akla gelen en basic stili oluşturuyor. Ancak bu sene şort boyları uzayacak. Şehir şıklığının tamamlayıcısı niteliğinde dize kadar gelen jean şortları bu sene çok göreceğiz. Bu tarz şortlar sık bir beyaz gömlek ve sportif bir blazer ile kombinlenerek yarı şehirde geçirecekler için harika bir alternatif yaratabilir.

İster düz parmak arası terliklerle isterseniz de platform topuklu ayakkabılarla bu stili tamamlayabilirsiniz. Herkes için rahatsız olan ve incecik bacaklı mankenler dışında hiçkimse üzerinde çok güzel durmayan kısa sortmar yerine uzun şortlar 2019 yaz modası ile kendini gösterecekler.

Dikkat Omuzlara!

Kıyafetlerin omuz detaylarında dramatik hareketler bu sene podyumların en önde gelen trendlerinden bir tanesi oldu. Moda Haftası podyumları, romantizm ve modernliğin bir araya geldiği hatta hafızalarımızda 80’lerin canlanmasına neden olan omuz detayları ile canlandırılmış kıyafetlerle doldu taştı.

Omuzlardaki bu dikkat çekici durum, podyumlardan günlük kıyafet stiline de yansıyacak gibi görünüyor. Vatkalar, omuz detayları ve farklı görünüme sahip stiller bu sene on planda olacak. Kısacası dikkat 2019 yaz modası kapsamında omuzlarda! Bu stili özellikle ofis şıklığı içerisinde değerlendirebilirsiniz.

Batık Modası Geri Dönüyor

2019 yaz modası içerisinde batık desenler ön plana çıkıyor. İngilizce’de tye-dye yani “bağlı ve boyalı” olarak kullanılan batık tarzı, tipik olarak katlama, bükme, katlama veya buruşma kumaşından veya bir giysi ve ip veya lastik bantlarla bağlanma ve ardından boyalar uygulamasından oluşur. Spiral, mandala ve barış işareti ve çoklu köyü renklerin kullanımı da dahil olmak üzere bu desenler, 1960’larda ve 1970’lerde kravat boyasının popülerliğinden beri klişeleşmiş durumda. Bu sene de yazlık kıyafetlerde karşımıza çıkıyorlar. Batık tişörtler ve elbiseler, bu sene herkesin üzerinde göreceğimiz parçalar arasında. Kaleydoskoptan bakıyormuş hissi veren bu desenleri ayrıca duvara daha ince kumaşlar halinde aşabilirsiniz ve evinize de 2019 yaz modası trendlerini getirebilirsiniz.

Takım Elbise… Hem de Kadınlarda!

Kadın ve erkek modası arasındaki sınırlar yavaş yavaş siliniyor. Androjen stiller ön plana çıkıyor. Bu durum da her iki tarafın modasından elementlerin bir araya gelmesi ve yepyeni stillerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunlardan bir tanesi de takım elbise modası!

Kadın kıyafetleri arasında da görülen takım elbise, 2019 yaz modası içerisinde kendisini göstermeye başladı. Bu maskülen ve iddialı stil, özellikle kırımızı halıda ya da davetlerde kendini gösterecek gibi görünüyor. Smokin elbiseler, sert kesimleri ipek ve sifon gibi yumuşak kumaşlarla bir araya getiriyor. Bu da hem kadınsı hem de erkeksi elementlerin bir arada kullanılması le harika bir görünüm yaratıyor.

Keskin Uçlu Ayakkabılar

Geçtiğimiz yıl 90’li yılların yeniden canlandığını saten etekler, kabarık aksesuarlar ve evet, hatta buz rengi gibi dudak tonlarının geri geldiğini görüyoruz. Ancak bu 90’li yılların şu ana kadar caddelerde geri adım attığını görmemiştik. Artık bu geri dönüşü de görmeye başlıyoruz. Kare uçlu ayakkabılar bu sene çok moda! Bahar ve sonbahar aylarında kare uçlu botlar, 2019 yaz modası içerisinde ise küt uçlu ayakkabılar kendisine yer buluyor. Bu ayakkabılar üzerinde aynı zamanda tüy detayları da on plana çıkıyor.

Tüyler Her Yerde!

Bu sefer 2000’lerden bir trend geri dönüyor! Aksesuarlarda kullanılan tüyler bu sene çok moda. 2019 yaz modası, aksesuarlara tüylü bir dokunuş getiriyor. Kimi zaman kolyelerin, küpelerin, bilekliklerin uçlarında; kimi zaman da şapkalarda ya da ceketlerde tüyler bulunabiliyor. Kimi tasarımcılar heute coture kıyafetlerinde de bu detayı kullandılar. Saint Laurent ve Maison Margiela’nın podyumlarında çizmelerde ve elbiseleri gördük bu detayları. Sokakta ise bunun yansımasını aksesuarlarda ve ince dokunuşlarda görebiliyoruz.

Benzer Yazılar