Ergül Keskin

Bahar ayında cildinizi yenileme ve tazeleme rehberi

Bahar yenilenmek için eşsiz bir dönemdir. Bedenimizin ve ruhumuzun yanında cildimizde bu yenilikten payına düşeni almalıdır. Yükselen hava dereceleri, açan çiçekler, yüzünü gösteren güneş gülümsememize neden olsa da, kış ayının soğuk ve kurak etkileri daha çarpıcı şekilde kendini göstermeye başlar. Cildimiz hava şartlarından olumlu olumsuz etkilenir. Kış mevsiminin zorlu şartlarına karşı direnç göstermeye çalışan cildimiz üzerinde kurumalar, lekeler, yorgun ve mat bir görüntü oluşur. Böyle bir durumda bahar ile birlikte bu olumsuz etkilerden kurtulmanın tam zamanı! Günlük rutininize ekleyeceğiniz birkaç onarım süreci ile kış ayının olumsuz etkilerini geride bırakabilirsiniz. Cildinizin daha canlı, aydınlık ve pürüzsüz görünmesi için birkaç önerimiz var.

Cildinizi Yenileme İçin İlk Adım

Bahar ayları ile birlikte cildimizin ihtiyaçları da değişiyor. Özellikle en önemli ve cilt bakımının ilk adımı olan temizleme işlemi daha büyük bir önem taşımaya başlıyor. Güneşin belirgin bir şekilde ortaya çıkması ile birlikte cilt üzerinde hassasiyet görülmeye başlar. Buna bağlı olarak nemlendirici özelliği olan ve jel kıvamda bir temizleme ürünü kullanmak daha faydalı olacaktır.

Düzenli peeling uygulayın

İrili ufaklı taneciklere sahip olan peeling, cilt üzerinde bir kese görevi görür. Cildin, üst tabakasında birikmiş olan ölü derilerden arınmasında ve gözeneklerin temizlenmesinde önemli bir rol üstlenir. Kışın soğuk havaların etkisiyle cilt nemini yitirir ve kalınlaşır. Peeling sayesinde cildinizi arındırır ve yeniden canlanarak nefes almasını sağlarsınız. Daha canlı ve pürüzsüz bir cilt için düzenli aralıklarla peeling uygulaması yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Olmazsa olmaz; nemlendirme

Sağlıklı bir cildin altın kuralı dengeli nem oranıdır. Soğuk ve zorlu hava şartları cildiniz üzerinde tahribatlar yaratır. Özelliklede cildinizin tahriş olmasına neden olur. Kuruyan, çatlayan cildinizi yenileme ve canlandırmak için nem oranını sağlamak esastır. Cilt tipinizi doğru tanımalı ve kendinize en uygun nemlendiriciyi seçmelisiniz. Bahar ayları ile birlikte güneş sonrası losyonları da hayatımıza sokmanın tam zamanı! Bu şekilde güneş ışınlarının yarattığı kurulukları en aza indirebilirsiniz. Bunun için nemlendirici oranı yüksek yüz ve vücut kremlerini tercih etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Güneş kremi ihmale gelmez

Güneş ışınları mevsim fark etmeksizin cildimize zarar vermeyi sürdürür. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte güneş yüzünü iyice gösterir ve cilt üzerindeki deformasyon riskini artırır. Bu nedenle güneş kremi kullanımı ihmal edilmemelidir. Yoksa ciltte yaşlanma, ince çizgi ve kırışıklık, lekelenme gibi olumsuz etkilerle mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

 

 

Renklendirici makyaj ürünlerini hafif tercih edin

Kullandığımız makyaj ürünleri mevsimsel özellikler taşır. Özellikle kapatıcı ürünler bahar aylarında kullanılmak isteniyorsa daha ince ve hafif bir formda olmalıdır. Çünkü sıcakta ağır ürünler uygulamak ve kullanmak hiç kolay olmayacaktır. Peki, bunlarla hiç uğraşmanızı gerektirmeyecek bir çözüm önereceğimizi söylesek? Akma, dağılma, renk uyuşmazlığı gibi problemler yaşamadan uzun süreli pürüzsüz görünümün sırrını biliyoruz. BB Glow ile henüz tanışmadıysanız bu bahar, kendinizi yenilemek için harika bir fırsatınız var demektir!

Yeni bir ten, yeni bir sen…

Kalıcı fondöten uygulaması olarak bilinen BB Glow, cildinizi yenileme ve medikal estetik uygulamaları arasındadır. Cildiniz için yenileyici, kurtarıcı ve uzun süreli bir çözüm arıyorsanız BB Glow tam size göre. Bu uygulama cilt için çeşitli vitamin, mineral ve bitki özleri içeren serumlar kullanılarak uygulanır. Uygulanan serumlarla birlikte kolajen üretimi artırılır. Hem erkeklerde hem de kadınlarda güvenle tercih edilen uygulama; sıkılaşma, akne ve damar izlerinde azalma sağlarken aynı zamanda ciltte fondöten etkisi yaratarak pürüzsüz, aydınlık bir görüntü sağlar.

BB Glow yaptırmanın avantajları