Ergül Keskin

İlk Uyandığın Andan İtibaren Çarpıcı, İddialı Ve Bakımlı; Eyeliner Kontür

Söz konusu güzellik olduğunda gözler çok belirleyici bir rol üstlenir. Vurgulu, çarpıcı ve güzel bakan bir çift göz, estetik anlamda bizi çok etkiler. Bu noktada gözleri daha anlamlı ve çekici kılan bazı küçük ipuçlarından yararlanmak hem çok daha güzel bir görünüm hem de çok daha karakteristik bir ifade kazandıracaktır. Gözleri daha etkileyici yapan en önemli ipucu ise eyelinerdir.

Eyeliner Kontür Nedir?

Eyeliner’ın sürülmesi de, iki eşit hat çizebilmek de ayrı sorunlardır. Çoğu kadının makyaj rutininin olmazsa olmazı olsa da çok zorlanılan makyaj uygulamalarının başında gelir.

Peki, gözleri çerçeveleyen, çok çekik ve büyük görünmesini sağlayan eyelinerı pratik hale getiren yöntem eyeliner kontür nedir? Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan eyeliner uygulaması özellikle de düşük göz kapağından şikayet edenler için büyük bir kurtarıcıdır. Çünkü eyeliner kontür ile göz hizasının yukarısına doğru kusursuz bir hat çizildiğinde etkili bir optik illüzyon yaratır ve gözlerin daha çekik görünmesini sağlar.

Neden Eyeliner Uygulaması Yaptırmalısınız?

  • Daha canlı bir görüntü elde etmek,
  • Küçük olan gözleri daha büyük göstermek,
  • Çok bitişik olan gözleri daha ayrık göstermek,
  • Daha çarpıcı bir görüntü yaratmak,
  • En önemlisi de eyeliner çekmekte zorlanıyorsanız bu durumu pratik hale getirmek için eyeliner kontür uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Eyeliner Kontür Uygulaması

Eyeliner kontür uygulaması ile ilgili en çok ‘işlem acıtıyor mu’ sorusu bizlere soruluyor. Profesyonel kişilerce doğru cihazlarla yapıldığında eyeliner kontür uygulaması kolaylıkla uygulanabilen bir yöntemdir.

Göz kapağı ve gözaltına uygulanabilen bu işlem, bakışlarınızı karakterize ederek daha derin bir ifade kazandırır. Bu yöntem iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Dipliner olarak alt ve üst kirpik dibindeki hatta yerleştirilen çizgiler ilk uygulamadır. Bu çizgiler daha doğal ama etkili bir görünüm elde etmek isteyen kişiler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Daha sade ve şık duran dipliner çizgileri, gözlerin rengini ve şeklini vurgular. Aynı zamanda kirpiklerin daha dolgun görünmesine yardımcı olur.

Eyeliner kontür ise makyajı bir adım daha öteye taşıyarak güçlü bir etki sağlar. Göz kapağındaki kirpiklerin arasındaki boşlukların doldurulmasıyla oluşturulan çizgi belirginleştirilerek karakterli bitiş sağlanır. Kontür kişinin; yüz hatları, göz yapısı, keskin veya yumuşak görüntü seçimine göre şekillenir. Belirlenen formun uygulanmasına göre işlem 1 ila 1,5 saat arasında değişebilir. 20 gün sonra ise bir rötuş yapılır. Kusursuz eyeliner hattı ise yaklaşık 2 yıl boyunca hem gözlerinize hem bakışlarınıza eşlik eder. Tüm bu hassas işlemler için kendinizi uzman ellere emanet etmelisiniz.

Benzer Yazılar