Ergül Keskin

Cildiniz Kolajen İle Artık Daha Güçlü

Cildinizin de proteine ihtiyacı var, cildiniz kolajen ile güçlensin

 

Her daim sağlıklı ve güzel görünmek kadınların hayali… Cilt güzelliği de güzel görünmenin temellerini oluşturuyor. Cilt, kendini koruyucu ve yenileyici bir yapıda olsa da, zamanla istenmeyen sonuçlarla karşılaşmakta sürpriz değil. Cildimizin güzelliğini korumak için iyileştirici gücü olan ürünleri kullanıyoruz. Bu seçenekler dönem dönem değişkenlik gösteriyor ve popüler ürünler ve tedaviler kendisini yeniliyor. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz, kolajen yeni trendlerden birisi. Peki kolajen nedir ve cildiniz kolajen takviyesine neden gerek duyar?

Cildiniz kolajen ile bağlayıcı bir güce sahip…

Vücudumuzun protein yapısının üçte birini oluşturan kolajen, bizim için oldukça önemli bir yere sahiptir. Cildin orta tabakası olarak adlandırılan dermis tabakasının %70’i kolajenden oluşur. İçerisinden cildiniz kolajen sayesinde elastikiyet veren elastinleri barındırır. Kaslarımızda, kemiklerimizde, cildimizde, tendonlarımızda ve bağ dokularımızda bulunan kolajeni bir yapıştırıcı gibi düşünebiliriz. Çünkü tüm bu bağları bir arada tutan bir göreve sahiptir.

Hangi kolajen tipi cildimizde bulunur?

Vücudumuzda bulunan kolajenler tek bir tipte değildir. Yaklaşık olarak 16 çeşidi bulunur. Tip 1 kolajen cilt, kemik ve tendonlarda, tip 2 kolajen eklemlerde, tip 3 kolajen yine cildimizde, kaslarda, damarlarda ve organlarımızda, tip 4 kolajen ise bağ destek dokumuzda bulunur. Bundan yola çıkarak söyleyebiliriz ki, cildimiz için gerekli olan kolajen, tip 1 ve tip 3 kolajendir.

Yaşlanmayı geciktirmek için mutlaka kolajeni hayatınıza dahil edin!

Zamanla bazı durumlara karşı koymak imkansızdır. Azalan kolajen miktarı da bunlardan birisi… Ciltte azalan kolajen kırışıklık, sarkma gibi cilt yaşlanması olarak geri dönüş sağlar.

Özellikli 30’lu yaşlardan sonra kolajen miktarı daha da hızlı azalmaya başlar. Bu nedenle cildimizi daha sonraki yıllara sağlıklı taşıyabilmek için kolajen desteğine ihtiyaç duyarız.

Kolajen, cildin elastikiyetini artırır, cilt kusurlarını iyileştirmede yardımcı olur ve ışıltılı, pürüzsüz bir cildin kapılarını aralar. Yaşlanma belirtilerinin en belirgini olan kırışıklık problemlerinizi azaltmada en büyük yardımcınız olur.

Cildimizde olduğu gibi saç ve tırnak sağlığında da destek olur. Aynı zamanda cilt üzerinde meydana gelen yaraları iyileştirmede de etkisi büyüktür. Cildimizde sağladığı bu katkılardan dolayı, kolajen adeta bir güzellik iksiri gibidir.

 

Bu besinleri tüketerek daha genç kalabilirsiniz!

Bazı gıdalar içerikleri açısında gerekli olan miktarda proteini cildiniz kolajen yenilemesi için destekler.

Kemik suyu

Kemik suyu, içerdiği glisin, prolin ve arjinin gibi önemli amino asit içeriğiyle mükemmel bir kolajen kaynağıdır.

Yumurta

Özellikle beyaz kısmında bulunan amino asitler sayesinde yumurta, kolajen konusunda iyi bir destekçidir.

C vitamini

Ispanak ve diğer koyu yeşil yapraklı sebzeler kolajen üretimi konusunda size gereken iyiliği yapar.

A vitamini

A vitamini kaynağı olan çiğ havuç, haşlanmış patates ve kavun gibi besinler, kolajen desteği açısından önemli besin maddeleridir.

Balık ve balık yağı

Balık ve balık yağıda unutmamamız gereken önemli kolajen kaynaklarındandır.

 

Genç, esnek ve canlı bir cilt için Somon DNA mucizesini deneyin

Cildinizi içerden beslerken, dışardardan etkili uygulamalarla güçlendirebilirsiniz. Somon DNA, ciltteki hücre yapımına destek olur. Ölü ciltleri canlandırmak ve cildi gençleştirmek için eşsiz bir yapıya sahiptir. Somon balığı spermleri ve hyaluronik asitten elde edilen Somon DNA,  ciltte genç hücreler üretilerek kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerinin giderilmesini sağlar.

Cilt yapısını destekleyen, hücreleri onaran Somon DNA, insan DNA’sına çok yakın olan formülasyonu sayesinde bağ dokusunu yeniden yapılandırır. UV ışınları, sigara, alkol gibi olumsuz faktörlerden dolayı oluşan protein eksikliklerini tamamlayarak cildinizi restore etmenize yardımcı olur. Etkisi 1 yıl kadar devam eden bu işlem sayesinde daha genç ve güzel bir cilt yapısına kavuşursunuz. Ergül Keskin Conture Make-up Studio profesyonel ekip ve ekipmanları ile cildiniz için gerekli olan “güzellik iksiri”ni en doğru şekilde uygular. Cildinizdeki etkisini seveceksiniz.