Ergül Keskin

Dermaroller Nedir, Evde Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

Son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız dermaroller, temel olarak cilt bakımı için kullanılan bir aygıt olduğu için bilinçli bir şekilde kullanılmasında fayda var. Bu nedenle cilt güzelliğine önem veren herkesin dermaroller nedir, nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını detaylı olarak bilmeleri önem taşıyor. Aksi halde bilinçsiz bir şekilde kullanılacak diğer tüm cilt bakım uygulamaları gibi dermaroller’ın da cilt üzerinde olumsuz etkileri ile yüzleşmek durumunda kalınabilir.

Dermaroller, aslında binlerce yıldır Uzak Doğu ülkelerinde cildi tedavi etmek üzere uygulanmakta olan bir araç. Buna karşın günümüzde hala dermaroller hakkında yeterli bilgiye sahip olmasa da bu aracı kullanmaya çalışan bilinçsiz kişi sayısı ne yazık ki inkar edilemeyecek kadar fazla. Bugünkü içeriğimizde ise güzelliğinizi güvenle emanet ettiğiniz Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun alanında uzman ekibi, sizlere dermaroller ile ilgili mutlaka bilinmesi gereken noktaları aktaracak. İşte güzellik rutininizin bir parçası olacak dermaroller ile ilgili bilmenizde fayda olacak tüm detaylar…

Dermaroller Nedir?

Skinroller, mesoroller ya da microneedling olarak da bilinen dermaroller, üzerinde çok sayıda ve ince iğnelerin bulunduğu, silindir şeklinde bir cilt bakım aracıdır. Dermaroller’ın üzerindeki iğneler, uygulama yapılacak cilt üzerinde hücre onarımını desteklemeyi sağlamaktadır. Bunu da milimetrik ölçeklerde değişen uzunluklara sahip iğnelerin cildin üst tabakasında hafif boyutta travmalar oluşturması sayesinde başarmaktadır. Bu da hücrelerin hızla kolajen üretmesine yol açmaktadır. Sonuç olarak kolajen üretiminin artışı ile birlikte cildin kendini yenilemesi mümkün hale gelmektedir.

Dermaroller kullanımının faydaları, özellikle sarkmış ve esnekliğini yitirmiş cilt üzerine uygulandığında daha kısa sürede gözlemlenmektedir. Fakat başta da belirttiğimiz gibi dermaroller adlı aygıtların bilinçli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Çünkü her dermaroller, evde kullanım için uygun olmayabilir. Bu doğrultuda örneğin kullanacağınız dermaroller aparatının iğnelerinin düzgün ve birbiri ile simetrik olması önemli. Benzer şekilde, bu iğnelerin titanyumdan üretilmiş olması gerektiğini de vurgulamış olalım.

Cilt dokusunu yenilemek ve uzun bir süre boyunca zamanın etkilerine karşı koymak için son derece etkili bir yöntem olan Somon DNA uygulaması hakkında bilgi almak için tıklayın.

Evde Dermaroller Nasıl Kullanılır?

Dermaroller nedir sorusunun yanıtını artık bildiğinize göre, bu aparatı evde kendi cildiniz üzerine nasıl uygulayacağınızı öğrenmenin zamanı da gelmiş demektir. Bu anlamda, ilk olarak dermaroller uygulayacağınız bölgenin, ellerinizin ve ortamın hijyen koşullarına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Aynı şekilde dermaroller’ınızın da temiz olması gerekmektedir. Cildinizi, ellerinizi ve dermaroller’ınızı steril hale getirdikten sonra ise artık uygulama aşamasına geçebiliriz.

Dermaroller’ı cildiniz üzerindeki uygulama alanına dik bir konumda tutun ve hafif bir şekilde bastırarak aparatı cildiniz üzerinde gezdirmeye başlayın. İşte hepsi bu kadar! Bu işlem sayesinde dermaroller iğnelerinin cildinizin hücre dokusunu harekete geçirebileceksiniz. Dermaroller’ı uygulama alanında 5-8 kez taramanız tavsiye edilmektedir. Daha fazla taradığınız durumda cildinize zarar vermeniz söz konusu olabilir.

Uygulamanın ardından cildinizi rahatlatmak için dilerseniz maske, krem veya losyon kullanabilirsiniz. Hatta dermaroller etkisini güçlendirmek için anti-aging özelliğe sahip bir nemlendirici kullanmanız yararınıza olacaktır. Fakat eğer dermaroller uygulaması sonrasında dış ortama çıkmanız gerekiyorsa, cildinizi yüksek SPF’li bir güneş koruyucu ile korumanız gerektiğini belirtmiş olalım. Bunların yanı sıra haftada bir defa dermaroller ile cilt bakımı yapmanız yeterli olacaktır.

Dermaroller Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Önceki başlıklarda dermaroller nedir, nasıl bir aparattır ve evde nasıl kullanılabilir gibi soruların yanıtlarını bulduk. Peki bu araç neden bu kadar popüler hale geldi? Ne gibi faydaları var? Dermaroller, iğneleri aracılığıyla cilt üzerine mikro hasarlar yaratarak hücrelerin kendinizi onarma sürecini tetikler.

Bu amaca yönelik olarak kolajen üretimine başlayan hücreler, kan dolaşımının artmasında da etkili olur. Nihayetinde cildin yenilenmesi ve ölü tabakanın atılmasına yardımcı olan dermaroller, cildin tazelenmesi ve daha canlı görünmesini sağlar. Ancak dermaroller’ın cildi yenilemenin dışında birtakım cilt sorunlarına iyi geldiği de bilinmektedir. Düzenli olarak dermaroller kullanımı ile gözle görülebilecek etkiler gözlemleyebileceğiniz cilt sorunlarını ise aşağıda detaylandırmaya çalıştık.

Hiperpigmentasyon

Cilt tonunda eşitsizlik yaşanmasına neden olan hiperpigmentasyonun, yani cildin üst katmanında açık ya da koyu renkli pigment bozukluklarının giderilmesinde dermaroller’ın etkili olduğunu savunmak mümkün. Ancak ileri derecede pigment bozukluklarının tedavisi için alternatif tedavi yöntemlerine başvurmanız, daha etkili sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Örneğin IPL lazer ile leke tedavisi ile sizin için rahatsızlık yaratan lekelerinizden uzun dönemli olarak kurtulabileceğinizi söyleyebiliriz.

Gözenek Sıkılaştırma

Hem estetik hem de sağlık açısından memnuniyetsizlik yaratan tıkanmış ve büyük gözenekler, zamanla cilt tabakasında akne oluşumu yaşanmasına yol açabilmektedir. Genellikle burun ve yanak çevresinde bulunan büyük gözeneklerin önüne geçmek ve mümkün olduğunca sıkılaştırmaya yardımcı olmak üzere dermaroller kullanımına başvurulduğu sıklıkla gözlemlenmektedir.

Fakat dermaroller’ın gözenekler üzerindeki etkilerini gözlemleyebilmek için düzenli olarak ve sorunlu bölgeye uygun yöntemi uygulayarak kullanmak gerekmektedir. Diğer yandan gözenekleri çok daha kısa sürede temizlemek ve sıkılaştırmak için yeni nesil cilt bakımı uygulamalarından hydrafacial’a başvurabileceğiniz bilgisini de vermiş olalım.

Hydrafacial hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olmak için Işıltılı Ciltlerin Sırrı Hydrafacial Nedir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Çatlakları Toparlama

Hamilelik, hızla kilo alıp verme, ergenlik dönemindeki hormonal değişimler gibi nedenlerde yaşanan cilt yırtılmaları, çatlak olarak adlandırılmaktadır. Oluşum süreci oldukça doğal olsa da pek çok kadın, cildi üzerindeki çatlak görünümünden memnuniyetsizlik duymaktadır. Hücre onarımını destekleyen dermaroller da kolajen artırımını teşvik ettiği için çatlaklarda iyileşmeyi mümkün kılmaktadır.

Dermaroller’ın cilt çatlakları üzerindeki etkisini artırmak için ise kolajen serumları, vitaminler ve çatlak kremleri kullanılabilir ve hatta bu ürünlerin kullanımından sonra dermaroller ile cilt taranarak kozmetiklerin çatlak olan bölge ile daha iyi temas etmesi sağlanabilir.

Kırışıklıkları Açma

Kolajen üretimine yardımcı olan dermaroller, cildin erken yaşlanmasını önlemek için de kullanılmaktadır. Ayrıca önceden oluşmuş kırışıklıkların açılmasına da destek olan dermaroller, bunu cildin esnekliğini artırarak başarabilmektedir. Özellikle göz çevresi deki, dudak üstündeki ve mimiklerden kaynaklanan kırışıklıkların tedavisi için kullanılan dermaroller ile 4-6 ay içerisinde sonuç alınabildiği kaydedilmiştir.

Öte yandan cilt gençleştirme için IPL lazer uygulamasına başvurabileceğinizi ve daha kısa sürede daha kalıcı ve gözle görülür sonuçlar elde edebileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Tüm bu bilgilere ek olarak, dermaroller’ınızı açık yara ve cilt lekeleri üzerinde uygulamamanız gerektiğini mutlaka belirtmemiz gerekiyor.

Dermaroller nedir, neden kullanılmaktadır ve ne gibi faydalar sunmaktadır sorularının yanıtlarını ve alternatif uygulamaları belirttiğimiz içeriğimizi okuduktan sonra sanıyoruz ki cildinizin ihtiyaçları konusunda daha bilinçli hale geldiniz. Bu doğrultuda sizin için en uygun cilt bakım uygulamaları, bakım süreçleri ve fiyatları konusunda bilgi almak için Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Benzer Yazılar