Ergül Keskin

Dudak Kontür ile İdeal Dudaklara Kavuşun

Genelde büyük ve kırmızı renkli dudakların en ideal dudaklar olduğu düşünülür. Bunun için bazen rujlar taşar ve ortaya hoş olmayan görüntüler çıkar. Oysa şöyle bir gerçek var ki, moda size yakışandır. Sadece modaya uymak için belirlediğiniz dudak şekli, idealinizden sizi uzaklaştıracaktır. Peki, ideal dudaklar nasıl belirlenir?

Bu konudaki en önemli kriter, dudak şeklinin yüzün bütünlüğüne uyum sağlamasıdır. Yüz hatları size yardımcı olacak parametreler sunar. Yuvarlak, oval, kalp yüz şekli ya da elmacık kemiği, çene gibi kendine has özellikler göz önünde bulundurulmazsa, ideal dudaklar ile şeklinizi değil, gündemi yakalamış olursunuz.

Dudaklarınız zamana meydan okusun…

Ne kadar göz alıcı dudaklarınız olursa olsun, zaman bu konuda yıpratıcı davranabilir. Özellikle 20’li yaşlardan sonra dudak rengi solgunlaşır, çizgileri belirsizleşir ve hacmini kaybeder. Üzerine bir de genetik faktörler eklenirse… Doğuştan asimetri problemi yaşıyor olabilirsiniz ya da çok ince ve renksiz dudaklara sahip olabilirsiniz. Bu problemler hayatınızın bir parçası olmak zorunda değil. Tüm bu sorunlarınızın çözümü tek bir yöntemde saklı; “dudak kontür”.

Yenilenen dudaklarınız ile yeni bir “ben” yaratın

Dudak kontür ile dudağın dış hattı yeniden belirlenir. Uygulamadaki amaç yüzdeki estetik oranı yakalamaktır. Uygulama sırasında renk seçimi yaparken cildin alt tonuna dikkat edilmesi önemli bir konudur. Sıcak ve soğuk alt tonuna sahip kişiler için kontür uzmanının da yardımıyla bir renk tercihi yapılmalıdır.

Bunların yanı sıra;

Artık rujlarınızı tazelemek zorunda değilsiniz!

Kalıcı makyaj tekliği kullanılarak yapılan kontür işlemine başlanmadan önce uzmanlar tarafından kişinin dudak biçimi ve yüz şekli analiz edilir. Analiz tamamlandıktan sonra kişiye uygun yöntem seçilir.

İnce dudaklara sahip olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu yöntem ile dudaklar daha dolgun bir hale getirilir. Dudak içi renklendirme yöntemi ile dolgun bir görünümün yanı sıra dudak solgun bir görüntüden uzaklaşır ve parlak bir hal alır. Uygulama esnasında kişi istediği dudak rengini seçebilir. Bununla birlikte uzmandan destek alarak dudağın doğal rengine uygun bir işlemde gerçekleştirilebilir. Dudak kontürün uzun süreli etkisiyle, rujlarınızla vedalaşmaya hazırlanabilirsiniz. Çünkü bu işlemden sonra uyandığınızda, yemek yediğinizde, gün içerisindeki tüm koşuşturmalarınızda dudaklarınız mükemmel şeklini ve rengini korumaya devam edecek…

İdeal dudaklar uzman ellerde şekil almalı…

Cerrahi müdahaleye ihtiyaç duymadan pratik bir şekilde uygulanan dudak kontürü mutlaka profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Dudak kontür işlemi, teknik ve tecrübe gerektirir. Dolayısıyla ön çizim aşamasından işlemin bitiş aşamasına kadar her an titizlikle planlanmalıdır. İşlem süresi 2 ile 2,5 saat arasında değişmektedir.  Dudak kontür işlemi uygulandıktan 20 gün sonra, rötuş yapılması gerekmektedir. Kişinin seçtiği modele, renge ve kişinin dudağının yapısal özelliklerine bağlı olarak 3-5 yıl kalıcılık gösterir. Ergül Keskin Conture Make-up Studio, alanında uzman ekibi ve profesyonel ekipmanları ile sizin için en doğru dudak şeklini bulmanıza yardımcı olur.