Ergül Keskin

Bakımlı ve Sağlıklı Tırnaklar İçin Evde Tırnak Bakımı İpuçları

El ve ayakların sağlığının korunması, kişisel bakımın temel parçalarından biri olarak görülmeli. Ayrıca el ve ayak bakımının doğru şekilde yapılması, özgüveni artırdığı gibi güzelliğe de önemli ölçüde katkıda bulunur. Peki tırnak bakımı için sürekli olarak güzellik merkezlerine mi gitmeniz gerekiyor. Elbette hayır! Evde tırnak bakımı süreçlerini doğru şekillendirdiğinizde hem bakımlı el ve ayaklara sahip olabilir hem de güzellik merkezlerine çok sık gitmek yerine zamanınızı daha verimli şekilde değerlendirebilirsiniz.

Manikür ve pedikür kapsamına dahil olan tırnak bakımı için yapılması gerekenler ilk bakışta yorucu ve zaman alan bir süreç gibi görünebilir. Fakat aslında kişisel bakım rutinine tırnak bakımı da eklendiği zaman bakım adına gösterdiğiniz çabalar gayet pratik adımlar bütünü haline de gelebilir. Üstelik evde tırnak bakımı sürecinin sonunda karşılaşacağınız manzara, bunun için ayırdığınız zamana kesinlikle değeceğinden keyfinizin de artacağını garanti edebiliriz. Peki evde tırnak bakımını doğru bir şekilde yaptığınızdan nasıl emin olabilirsiniz?

Evde Tırnak Bakımı İçin Temel Adımlar

Tırnaklar, ellerin güzelliğini tamamlayan bir unsur olarak değerlendirilebilir. Çünkü sağlıklı tırnaklar ile ellerin zerafeti çok daha fazla ön plana çıkabiliyor. Özellikle kadınlar için istedikleri tırnak görünümüne sahip olabilmek son derece önemli. Bunun için de meyve-sebze ağırlıklı beslenmek, su tüketimine önem vermek, kalsiyum ihtiyacını karşılamak gibi noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Ek olarak, tırnak sağlığı için bakım süreçlerini de eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz, ellerinizin güzelliği ve tırnaklarınızın görünümü konusunda büyük farklar yaratmaya önayak oluyor. Eğer siz de evde tırnak bakımı yapmak istiyor, fakat nereden başlamanız gerektiğine karar veremiyorsanız veya tırnak bakımı için yaptıklarınızın doğru olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız içeriğimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Tırnak bakımına ek olarak evde cilt bakımı önerilerimiz için de Cilt Türüne Göre Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Tırnakların Kısaltılması

Tırnakların ideal uzunlukta olması için düzenli olarak kısaltmanız gerektiğini unutmamalısınız. Ancak bunun için doğru tırnak makasını kullanıyor olmanız önemli. Bu anlamda tırnak makasınızın keskin olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var. Aksi halde tırnaklarınızı kısaltmak istersen yapısına zarar verebilmeniz olası hale gelecektir.

Öte yandan tırnak makasını kullanmadan önce iyice steril hale getirdiğinizden de emin olmalısınız. Ardından tırnaklarınızı önce düz bir şekilde kesip daha sonra köşeli kenarlarını törpüyle yuvarlayabilirsiniz.

Törpüleme

Tırnaklarınızı törpülemeniz tırnak sağlığını korumanın yanı sıra düzgün bir şekle sahip tırnaklara sahip olmanızı da sağlar. Dolayısıyla evde tırnak bakımı yaparken törpü aşamasını es geçmemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tırnak törpülerken ise sert hareketlerle törpülememeye özen göstermenizi öneririz. Buna karşın yavaş ve nazik hareketlerle tırnak uçlarınızı törpülediğinizde tırnak yapısını bozmadan tırnaklarınıza çok daha iyi şekil verebilirsiniz.

Tırnak ve Tırnak Eti Peeling’i

Törpüleme aşamasından sonra sertleşmiş tırnak etlerini yumuşatmak ve tırnakları daha sağlıklı hale getirmek için peeling uygulamasına başvurmanızda fayda var. Bunun için eczanelerde ve kozmetik marketlerde tırnak ve tırnak etleri için peeling ürünleri bulabilirsiniz. Öte yandan tuzlu su karışımı da tırnak ve tırnak etlerinizdeki ölü hücreleri temizlemeye yardımcı olabilecek şekilde peeling etkisi yaratacak bir tariftir.

Benzer biçimde ılık suya eklenen birkaç damla limon suyu da tırnak bakımı için kullanılabilir. Peeling’in ardından yumuşayan etleri tahta itme çubuğu aracılıyla içeri doğru iterek tırnakların daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Tırnakların Nemlendirilmesi

Tüm adımlar tamamlandıktan sonra ellerinizi bol suyla yıkayıp temizlendiğinden emin olduktan sonra tırnaklarınıza nemlendirici sürün. Tırnaklarınızı nemlendirmek ve güçlendirmek için kullanacağınız nemlendirici ürünlerin içeriğinde zeytinyağı, badem yağı, limon gibi faydalı içeriklerin bulunması, tırnakların hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır.

Nemlendiriciyi uygularken zarif hareketlerle masaj yaparak uygulamanızı tavsiye ederiz. Bir diğer tavsiyemiz de ellerinizin ve tırnaklarınızın hiçbir koşulda nemsiz kalmaması adına nemlendirici ürünlerinizi her zaman çantanızda bulundurmanız olacaktır. Böylece ihtiyaç anında kolaylıkla tırnaklarınızı nemlendirme şansı bulabilirsiniz.

Tırnak Bazı Kullanımı

Tırnaklarınızın bakımını yaptıktan sonra seçtiğiniz ojeyi uygulamadan önce tırnaklarınıza şeffaf baz sürmeniz birçok açıdan yararınıza olacaktır. Tırnak bazı, ojelerinizi çıkartırken tırnaklarınızın zarar görmesini önlediği gibi ojede bulunan renk pigmentlerinin de tırnak yüzeyini bozmasını engeller. Bu nedenle ojenizi sürmeden önce tırnaklarınıza bir kat baz uygulayın. Ojenizi sürdükten sonra da son bir kat olarak yeniden baz uygulayın. Bu, ojenizin renginin kısa sürede bozulmasının önüne geçecektir.

Ojenin Silinmesi

Tırnaklarınızın hava alabilmesi için kullandığınız ojeleri en fazla 2 gün sonra temizlemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Hatta ojeleri sildikten sonra birkaç gün tırnaklarınızı dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra tırnaklarınıza ojenizi sürme biçiminiz kadar nasıl çıkardığınıza da dikkat etmelisiniz. Pamuk dışında herhangi bir ürünle ojenizi silmeye çalıştığınızda tırnak yapınıza zarar verebilirsiniz.

Dolayısıyla üzerine yeterli miktarda oje çıkartıcı döktüğünüz pamukla ojelerinizi nazik hareketlerle silmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca asetonsuz bir oje çıkartıcı tercih etmeniz de yararınıza olacaktır. Aseton uçucu bir madde olduğundan asetonlu oje çıkartıcı kullandığınız sırada birçok zararlı kimyasal maddeyi solumak durumunda kalırsınız.

Güzelliğiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz diğer bakım hizmetleri için yenilikçi çözümler sunan Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun deneyimli ekibine güvenebilirsiniz.