Ergül Keskin

Geçici Dövme

Ergül Keskin stüdyosu tarafından bir müşteriye yapılmış olan geçici dövme

Geçici Dövme

KULLANIM SÜRESİ

10 YIL

İŞLEM SÜRESİ

BOYUTA BAĞLI

AĞRI

HAFİF

RÖTÜŞ

20 GÜN SONRA

 

Geçici dövme ve diğer dövme çeşitleri günümüzde en popüler vücut süslerinden biridir. Çok eskilerde ilkel yöntemlerle uygulansa da günümüzde modern tekniklerle deriye işleniyor. Geçici veya ömür boyu kalıcı şekillerde yapılabilen dövmelerin uygulama süreçleri de türüne göre değişkenlik gösteriyor.

Geçici dövme nasıl yapılır?

Geçici dövme, pigmentin mikropigmentasyon cihazı kullanılarak vücutta seçilen bir bölgede derinin yağ dokusunu kapsayan alt deri kısmına sabitlenmesi ile yapılmaktadır. Bu işlem sayesinde, seçilen şekli tamamlayacak boya, derinin içerisine sabitlenmiş olur.

 

Geçici dövme uygulamasının işlem süresi ne kadardır?

Geçici dövmenin işlem süresi, dövme şeklinin boyutuna göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte ufak dövmeler birkaç saat içinde tamamlanabilir. Ancak vücudun büyük bir uzvuna yayılacak kadar büyük bir dövmenin yapımı çok daha uzun sürecektir.

Hint kınası, çıkartma gibi yöntemlerle uygulanan kısa süreli uygulamalar, etkisini kısa sürede yitirmesinin yanı sıra tam olarak istediğiniz görüntüye ulaşmanıza yardımcı olmaz.

 

Uygulama ne kadar kalıcılık sağlar?

Geçici dövme uygulamasının, mikropigmentasyon cihazı ile cildin alt tabakasına sabitlendiğine değinmiştik. Bu nedenle kalıcı dövmeler gibi ömür boyu vücudunuzda kalmaz. Fakat diğer yöntemlerle yapılan (yapıştırma, kına vs.) uygulamalar kadar da kısa sürmez. Doğal pigmentlerin deri altına sabitlendiği geçici dövmelerin ömrü, dövmenin uygulandığı cilt tabakasının yapısına göre değişkenlik gösterse de çoğunlukla 5 ila 10 yıl kadar kalıcılık sağlar.

 

Geçici dövme uygulaması hangi avantajları sunar?

  • Geçici dövmenin en büyük avantajlarından birisi, zamanla sıkılabileceğiniz bir deseni, ömür boyunca vücudunuzda taşımak zorunda kalmamanızdır.
  • Kalıcı dövme uygulaması sırasında hissedilen yoğun iğne darbelerine maruz kalmazsınız.
  • Doğal pigmentler kullanıldığı için cilt dokunuz da bu işlemden dolayı zarar görmez.
  • Bu yöntemle cildinizdeki izleri kapatabilirsiniz.

Ağrılı bir işlem midir?

Doğal pigmentler, mikro ölçekte iğneler yardımıyla deri yüzeyinin hemen altına yerleştirildiğinden işlem sırasında yoğun ağrı hissedilmez. Fakat acı eşiği değişkenlik gösterir. Dövmenin vücutta uygulandığı bölgeye göre acı hissiyatında değişmeler söz konusu olabilir. İşlem sırasında kullanılan iğneler milimetrik olduğu işlem son derece hafif ağrılarla atlatılır.

 

Nasıl silinir?

Özel silme ürünleri ile mikropigmentasyon cihazı kullanarak silme işlemi gerçekleştirilir.

 

 

Diğer Hizmetlerimiz

HYDRA FACIAL

Hydra Facial KULLANIM SÜRESİ GEREKTİĞİNDE YAPILIR İŞLEM SÜRESİ 45 DK -1 SAAT AĞRI YOK RÖTÜŞ 10 GÜN ARALIKLARLA / 3 SEANS Hydra Facial nedir? Cildin kir, […]

Mikropigmentasyon Yöntemi ile Kontür Makyaj

Kontür Makyaj Uygulaması Mikropigmentasyon Yöntemi Nedir? Kontür Makyaj hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi yoğun makyajlı gösterecek şekilde yapılan bir uygulama olduğunu düşünebilirsiniz. Bu algının tam aksine, […]

DUDAK KONTÜR

Dudak Kontür KULLANIM SÜRESİ 3 - 5 YIL İŞLEM SÜRESİ 1 - 2 SAAT AĞRI HAFİF RÖTÜŞ 20 GÜN SONRA   Dudak kontürü nedir? Dudak kontürü, […]

Somon DNA Tedavisi Nedir?

Somon DNA Tedavisi Yaşla birlikte cildimizin kolajen üretimi yavaşlar, elastikiyeti azalır, bunun sonucunda cilt yaşlanır. Dolayısıyla cildimiz eski parlaklığını ve nemini kaybeder. Ayrıca ciltteki yağ oranının […]