Ergül Keskin

Ufak Dokunuşlar ile Mucizeler Yaratacak Güzellik Sırları

Her kadın aslında çok güzeldir… Kimi zaman o güzelliği küçük dokunuşlarla ortaya çıkartmak gerek!

Her gün uygulayabileceğiniz basit güzellik sırları sayesinde zahmetsizce içinizdeki güzelliği parlatabilirsiniz. Makyajdan cilt bakımına kadar pek çok farklı alanda uygulayabileceğiniz güzellik sırlarını sizin için toplarladık.

Bu minik ipuçlarına geçmeden önce hatırlatmakta yarar var, her kadın olduğu her hali ile güzeldir ve en güzel güzellik sırrı, içten gelen bir gülümsemedir! Devamı için ise okumayı sürdürün!

Gözler Kalbin Aynasıdır! Gözlerde Kullanabileceğiniz Güzellik Sırları

Güzellik sırları listemize ilk olarak gözlerde kullanabileceğiniz sırlarla başlayalım. Çünkü elbette gözler kalbin aynasıdır! Bu aynayı daha güzel hale getirmek ise birkaç basit dokunuşla mümkün.

İlk olarak gündelik makyaj rutininiz içerisine göz kalemi ekleyerek başlayın. Gözlerinizin üzerine çekeceğiniz göz kalemi sizi daha aydınlık ve daha uyanmış bir bakışa kavuşturacaktır. Kalem çekmekte zorlanıyorsanız size evde deneyebileceğinizi bir önerimiz var. Koyu renk bir farı ince bir fırça ile göz kapaklarınızın üzerine çekebilirsiniz. Hem daha doğal hem de sürmesi kolay bir göz kalemini bu şekilde elde edebilirsiniz.

Gözlerinizin daha aydınlık ve parlak görünmesini istiyorsanız, beyaz bir göz kalemi ile gözünüzün iç kısmının altını renklendirebilirsiniz. Ten ve göz renginize eğer beyaz rengin yakışmadığını düşünüyorsanız, o zaman ten rengi ya da açık pembe tercih edebilirsiniz. Yalnız dikkat edin, fazla kırımızı tonlar sizi ağlamışsınız gibi gösterebilir.

Gözlerle ilgili güzellik sırları arasında bir başka seçenek ise kirpiklerden geliyor. Kirpiklerinizi kıvırmak içi  kirpik kıvırıcı kullanıyorsanız, kıvırıcınızı hafifçe ısıtmayı deneyin. Bunun için sıcak suya batırabilir ya da saç kurutma makinesi ile birkaç saniye ısıtabilirsiniz. Bu sayede kirpiklerinizi kıvırdığınız zaman sonuç çok daha kalıcı olacaktır.

Makyaj Silerken Dikkat

Güzellik sırları sadece makyajı yaparken değil aynı zamanda silerken de kullanılacak öneriler getiriyor önümüze! Göz makyajınızı silerken neler yaptığınız da güzelliğinizi etkileyen unsurlardan bir tanesi. Öncelikle şu ile makyajınızı silip, sonra da bir pamuk üzerine koyduğunuz Hindistan cevizi yağı ile makyajın kalanını çıkartabilirsiniz.

Eğer kalem şeklinde bir eyeliner kullanıyorsanız, kalemi kalemtraşla açmanız gerekebilir. Bunu yaparken de çoğu zaman göz kaleminiz kırılabilir, daha hiç kullanamadan küçülebilir. Bunu engellemek için göz kaleminizi açmadan önce bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu şekilde donan kalem çok daha kolay bir şekilde açılacaktır.

Kirpiklerinin az çıktığından ya da kaslarında dökülmeler olduğundan şikayet edenler için de bir sırrımız var! Güzellik sırları her derde deva nitelikte. Bir kabin içerisinde birkaç damla tatlı bade yağı ve birkaç damla cam yağını karıştırıp üzerine E vitamini kapsülü ekleyebilirsiniz. Bu karışım bol miktarda kaş ve kirpik çıkmasına yardımcı olacaktır. Hatta erkeklerde güçsüz sakalların üzerine bile uygulanabilir!

Göz güzelliğiniz için Ergül Keskin kaş kontür (microblading)kalıcı eyeliner kontürkirpik lifting ve ipek kirpik uygulamalarından faydalanmayı unutmayın!

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Güzellik Sırları

Gözleri bitirdiysek gelelim cildimize! İnsan cildi, en büyük organdır. Bu nedenle de söz konusu güzellik sırları olunca cilt sağlığı ve güzelliği ile ilgili konulara dikkat etmek de büyük önem taşıyor.

Öncelikle işe cildinizi severek başlayın. Ona ihtiyacı olan şeyleri verirseniz o da size karşılığını verecektir. Daha sonra cildinizi incelemeye koyulun. Hangi bölgenin ne gibi ihtiyaçları var? Neresi kuru, neresi yağlı? Üstelik bu ihtiyaçlar zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Kış mevsimlerinde kurumalar, mevsim gecişlerinde alerjiler ortaya çıkabilir. Bütün bunları göz önüne almalı ve cilt bakımınızı ona göre yapmalısınız.

Güzellik sırları arasında güzel bir cilt için en önemli sir bol şu içmektir. Gün boyunca kendinizi susuz bırakmadığınızdan emin olmanız gerekir. Ne kadar şu içtiğinize dikkat ediyor musunuz? Sabahlar kalktığınızda, her yemekten yarım saat önce, ve gün içerisinde aralıklarla şu içerek teninizi nemli tutabilirsiniz.

Güneşten Korunun

Yine en temel güzellik sırları arasında cildi güneşe karşı korumak yer almaktadır. Güneş her ne kadar D vitamini kaynağı olarak tenimizde hissetmemiz gereken bir şey olsa da; aynı zamanda lekelere, yanıklara ve kırışıklıklara neden olabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle de güneş koruyucuyu yaz kış sürmek çok önemlidir. Güneş gören bölgeler lince bir kat güneş koruyucu krem uygulamak uzun vadede güzellik garantisidir.

Eğer ellerinizi konuşurken sürekli yüzünüze ya da boynunuza dokunduruyorsanız, sivilce oluşumuna zemin hazırlıyor olabilirsiniz. Bunu engellemek adına bir dezenfentanı yakınınıza tutun. Sık sık ellerinizi yıkayın. En önemlisi de yüzünüze dokunmamaya çalışın.

Sivilce oluşumunu engellemenin bir başka yolu da cildi temiz tutmaktır. Bu sadece banyo yapmak ve temizlemekle bitmez! Güzellik sırları ev düzeninizi de etkileyecektir. Örneğin yastık kılıfları ve çarşaflarınızı sık sık değiştirmek, anti-alerjenik ya da aloe vera özlü bir çamaşır deterjanı kullanmak sivilcelere karşı evde alınacak bir önlem olabilir.

Ergül Keskin BB Glow kalıcı fondötenSomon DNAHydra Facial ve Hifu yüz germe cilt bakımı hizmetlerinden faydalanmak için iletişime geçmeniz yeterli!

Parlak, Gür ve Işıltılı Saçlar

Bir kadının güzellik sırları macerası elbette dönüp dolaşıp saç konusuna gelecektir. Saçlar görünüşümüzün önemli bir parçasıdır ve bu nedenle de saçların nasıl göründüğüne dikkat etmek güzellik sırlarının bir numaralı anahtarı olacaktır.

İşe yine saçlarınızı sevip tanımakla başlayın. Siz saçınıza ne kadar iyi bakarsanız saçınız da o kadar güzel görünür. Öncelikle saçınızın ihtiyacını belirleyin. Çok mu yağlı, ya da çok mu cansız? Mat bir görünümü mü var yoksa kafanıza mı yapışıyor? Daha sonra uygun önlemleri alabilirsiniz!

Saçlarınız eğer sık dökülüyor ve cansız görünüyorsa, kafa derinizin yağ dengesinde bir sıkıntı olabilir. Bunu önlemek adına, saçlarınızı gün aspiri yıkamaya çalışın. Her gün düş almak saçlarınızın dökülmesine neden olur. Saçla ilgili güzellik sırları arasında bir de saçların nasıl bir su ile yıkandığı yatmakta… Banyo suyunuz çok sıcak olmamalı, çok da soğuğa kaçmamalı. Banyonuzun bitiminde eğer değiştirebiliyorsanız düş başlığını daha direkt bir ayara getirerek kafa derinize masaj yapabilirsiniz.

Saçlarınızı yıkadınız, sıra geldi kurutmaya… Güzellik sırları işte burda devreye giriyor. Saç kurutma makinesi hem saçınızı yıpratır hem de çok enerji harcar. Saçlarınızı doğal bir şekilde kurutmaya çalışın. Isıya maruz kalışını sınırlamaya çalışın. Havlu ile suyunu alırken çok sert davranmayın. Daha sonra omuzlarınıza bir havlu koyup doğal olarak kurumaya bırakın. Eğer şekil vermeyecekseniz bu şekilde bırakabilirsiniz. Şekillendirecekseniz kuruduktan sonra rahat rahat şekil verebilirsiniz.

Bakım Ritüellerinizi Değiştirin

Saçlarınızı tararken nasıl bir tarak kullanıyorsunuz? İşte basit güzellik sırlarından bir tanesi burada devreye giriyor. Plastik taraklar saçları hem elektriklendirir hem de saç derisindeki doğal yağın saça dağılmasına engel olur. Bu şekilde saç elektrikli ve beslenememiş bir halde kalır. Bunu engellemek için, saçlarınızı tahta bir tarakla tarayın. Tarağınız hem saçlarınızı elektriklendirmeyecek hem de kendi saç yağınızı saçın kökünden öteki yerlerine dağıtarak saçlarınıza daha canlı bir görünüm verecektir.

Saçlarınızın bakımı ile ilgili güzellik sırları rotanızı aktarlara çevirebilir! Saçların daha gür ve parlak olması için kullanılabilecek pek çok yağ var. Bunlar arasında Hindistan cevizi yağı bir numaradaki isim. Hindistan cevizi yağı sayesinde saçlarınızı yumuşak olacaktır. Bunu bir maske halinde uygulayabilirsiniz. Saç uçlarınıza köklerine çok dokunmayacak şekilde yağ sürün ve yarım saat beklettikten sonra banyoda durulayın. Saçlarınızın yumuşadığını hemen fark edeceksiniz! Bir başka seçenek de saçlara tatlı badem yağı sürmektir. Bu yöntem aynı zamanda saç çıkarır ve çok etkilidir. Eğer saç dökülmesi yaşıyorsanız da şampuanınızın içince cam terebentini ekleyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra başınızı öne eğerek saçlarınızı yıkayın.

Eğer farklı saç modellerinin sizde nasıl görüneceğini merak ediyorsanız, Ergül Keskin saç simülasyonu hizmetinden faydalanmayı unutmayın!

Benzer Yazılar