Ergül Keskin

HIFU Gold ile Ameliyatsız Yüz Gerdirme Nasıl Mümkün Olabiliyor?

Zamanla yer çekimi kuvvetine karşı koyamayan cilt sarkmaya ve kırışmaya başlıyor. Bu da ne yazık ki gençliğin kanıtı olan görüntünün yavaş yavaş yitirilmeye başladığına işaret ediyor. Ancak neyse ki günümüzde yüz gerdirme uygulamaları ile yaşlanma belirtilerine karşı koyabilmek mümkün hale geliyor. Söz konusu uygulamalardan biri olan HIFU Gold ise son yıllarda yaygın olarak başvurulan akımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç şüphesiz ki HIFU Gold’u bu denli popüler hale getiren özelliği, işlemler için ameliyata ihtiyaç duyulmaması. Diğer pek çok uygulamada olduğu gibi cerrahi müdahaleye gerek duyulmaksızın uygulanabilen HIFU Gold hakkında merak ettiğiniz diğer noktaları ise içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. İşte güzelliğiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm çözümlerle her zaman yanınızda olan Ergül Keskin Conture Make up Kurucusu Ergül Keskin’den HIFU Gold ile ilgili önemli detaylar…

Yaşlanma etkilerini en aza indirmeyi mümkün kılan bir diğer uygulama olan gençlik iksiri Somon DNA hakkında bilgi almak için Ergül Keskin Conture Make Up Studio ile iletişime geçebilirsiniz.

Ameliyatsız Yüz Gerdirme Çözümü HIFU Gold Teknolojisi Nedir?

High-Intensity Focused Ultrasound kavramının baş harflerinden oluşan HIFU Gold, ses dalgaları aracılığıyla cildin alt katmanlarına ulaşılarak kolajen üretiminin artırılmasını hedefleyen bir güzellik uygulaması olarak açıklanabilir. Ciltte kolajen üretimi zamanla yavaşlar ve pasif hale geçer. Bu da cildin esnekliğini kaybetmesine ve dolayısıyla çizgi oluşumu ile sarkmalar yaşanmasına neden olur. HIFU Gold ise kolajen üretiminin gerçekleştiği hücreleri uyararan ve onları yeniden harekete geçiren bir uygulamadır.

Tek seansta gözle görülebilen sonuçlar elde etmeyi mümkün kılan HIFU Gold; cildin sıkılaşmasını, jest ve mimikler yoluyla oluşan kırışıklıkların azaltılmasını, sarkmaların giderilmesini sağlayabilmektedir. Üstelik HIFU Gold tüm bunları tek bir cerrahi müdahale dahi gerektirmeden başarabilmektedir. Bu da HIFU Gold’un tercih edilmesinde rol oynayan başlıca faktörlerdendir. Peki bu yeni nesil güzellik uygulamasının tercih edilmesini sağlayan diğer nedenler nelerdir?

HIFU Gold Teknolojisi Faydaları Nelerdir?

HIFU Gold’u diğer pek çok yüz gerdirme işleminden ayıran en önemli özelliklerinin başında, herhangi bir cerrahi operasyon gerçekleştirilmeden uygulanabilmesinin geldiğini belirtmiştik. Ameliyat gerektirmeyen HIFU Gold uygulamasında, yalnızca yoğunlaştırılmış ses dalgalarından yararlanılmaktadır. İşlem sonunda ise yüzdeki kırışıklıkların azaltılması, boyun bölgesindeki sarkmaların sıkılaştırılması, sarkan yanaklar, kaşlar ve göz kapaklarının kaldırılması, çene hattının geliştirilmesi ve cildin yumuşatılarak eski esnekliğine yeniden kavuşturulması hedeflenmektedir.

Yapılan çalışmalar da HIFU Gold uygulamasının hedeflenen sonuçları büyük ölçüde verebildiğini göstermiştir. HIFU Gold’un faydalarını tek seansta görebilmeniz mümkün. Cildinizin sağlıklı yapısına ameliyatsız bir şekilde kavuşmasını sağlayan HIFU Gold işlemi ile siz de yaşlanma etkilerine “dur” diyebileceksiniz.

Yaşlanma karşıtı ürünlerle ilgili merak ettiğiniz detayları ise Anti Aging Ürünleri Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı? başlıklı içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

HIFU Gold Kimler İçin Uygundur?

Ameliyatsız yüz gerdirme işlemi HIFU Gold’un genç ve dinamik görüntüsüne yeniden kavuşmak isteyen 35 yaş üstü herkes için uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak elbette herkeste aynı etkileri gözlemleyebilmek söz konusu olmayabilir. Çünkü HIFU Gold ile elde edilen sonuçlar; cilt yapısına, türüne ve yaşam tarzına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Örneğin cildi kuru ve incelmiş yapıda olanlar veya sigara kullananlar ile normal bir cilt türüne sahip olanların HIFU Gold’un ardından aynı etkileri görebilmeleri pek mümkün olmayacaktır. Bu örneğe göre incelmiş bir cilde sahip olanlar ile sigara kullanıcılarının HIFU Gold uygulamasından bekledikleri sonuçları alabilmeleri, normal cilt türüne sahip olan kişilerden daha uzun sürebilir.

HIFU Gold Teknolojisi Nasıl Uygulanır?

HIFU Gold adlı uygulamayı merak ediyor ve yüz gerdirme işlemi için bu uygulamaya başvurmayı düşünüyorsanız, hiç şüphesiz ki sürecin nasıl ilerlediğini de öğrenmek istiyorsunuzdur. Öncelikle işlem süresinin ortalama 1-2 saat sürebileceğini belirtmemiz gerekiyor. Ancak bu sürenin kişiden kişiye değişebileceğini de söylemekte yarar var.

İşlemlerin öncesinde cilt üzerindeki makyaj, krem vb. maddeler temizleniyor ve ardından cilde soğutucu özellikli bir jel sürülüyor. Daha sonra HIFU Gold cihazının başlığı, cilt üzerinde belirlenen bölgelerde gezdiriliyor. Haritalandırılan tüm bölge HIFU Gold cihazı ile tarandıktan sonra ise işlem sona eriyor.

HIFU Gold işleminde ameliyat söz konusu olmadığı için seans sonrasında hayatınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Ancak cildinizde hassasiyet oluşmaması adına güneş ışınlarından uzak durmanız, yüz üstü yatmamanız, hamam ve sauna gibi nemli ve sıcak ortamlarda bulunmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca buna benzer şekilde işlemin gerçekleştiği gün makyaj yapmamanızda da yarar var.

HIFU Gold Ağrılı Bir İşlem Midir?

Herkesin acı eşiği farklı olduğundan HIFU Gold ile yüz gerdirme sürecinde algılayacağı hissin de aynı olmayacağı rahatlıkla tahmin edilebilir. Fakat acı eşiğiniz çok düşük olmadığı takdirde HIFU Gold uygulanırken büyük bir hassasiyet duymayacağınızı ve ağrı hissetmeyeceğinizi söyleyebiliriz. Üstelik HIFU Gold’da ameliyat söz konusu olmadığı için anestezi de gerekmediği göz önünde bulundurulduğunda, işlem süresince katlanılamayacak bir ağrı hissetmeyeceğiniz sonucuna varabilmek mümkün.

HIFU Gold Zararları Nelerdir?

Yeni nesil fokuslu ultrason tedavisi olarak da bilinen HIFU Gold yüz gerdirme işleminin herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Bu nedenle yaşlanma etkilerinden rahatsızlık duyan, cildini esnekliğine kavuşturmak isteyen ve sarkmalardan kurtulmak isteyen herkes HIFU Gold tedavisi uygulayabilir. Hatta işlem sonrasında dahi cilt yüzeyinde herhangi bir hasar oluşmayacağından HIFU Gold yaptıran kişiler seans bitimine hayatlarına istedikleri gibi devam edebilirler.

Bütün bunlara ek olarak, HIFU Gold’un her mevsim uygulanabileceğini de belirtmeden geçmeyelim. Üstelik ciltte herhangi bir kesik veya yara izi olmaksızın yüz gerdirmeyi mümkün kılan HIFU Gold seansı sonrasında iyileşme dönemi söz konusu olmadığı için özel olarak bir bakım yapmak da gerekmiyor.

HIFU Gold Etkileri Kalıcı Mıdır?

Ameliyatsız yüz germe işlemi HIFU Gold sayesinde ciltte kolajen üretimi tetiklendiği için yerçekimi etkisiyle kendini gösteren yaşlanma belirtilerine karşı önlem alabilmek mümkün. Ancak hiçbir uygulama için sonsuza kadar zamana karşı koyabileceğini söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Öte yandan HIFU Gold uygulaması ile elde edeceğiniz genç görünümün ortalama 1,5-2 yıl kalıcı olacağını belirtebiliriz.

Bununla beraber HIFU Gold sonrasında benimseyeceğiniz hayat tarzınız da işlemin kalıcılığını önemli ölçüde etkiliyor. Bu anlamda örneğin sigara kullanımı, düzensiz uyku, sağlıksız beslenme gibi değişkenlerin HIFU Gold etkilerinin kalıcılığını olumsuz yönde etkileyeceğini iddia edebiliriz.

Sağlıklı bir beslenme düzeni için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini Cilde İyi Gelen Besinler Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz? başlıklı içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Benzer Yazılar