Ergül Keskin

HydraFacial Cilt Bakımı Nedir?

Hydrafacial Cilt Bakımı Nedir, Nasıl Yapılır?

Çok aşamalı bir cilt bakımı rutininde yağlar, kremler, esanslar ve serumlara bir servet harcamak yerine, hydrafacial cilt bakımı ile doğal bir ışıltı elde edebilirsiniz. HydraFacial cilt bakımı uygulamasını tipik cilt bakım tedavilerinden farklılaştıran nokta, uzun vadede cilt sağlığını koruyarak etkisini sürdürebilmesidir.

 

Hydrafacial, Edge Systems tarafından üretilen tescilli bir makine (HydraFacial MD) ile gerçekleştirilen çok aşamalı cilt bakımı işlemidir. Tek seansta Hydrafacial cihazı ile cildiniz temizlenebilir ve ölü tabakadan arınabilir. Ayrıca yine işlem sırasında cildinize çeşitli gençleştirici serumlar da verilir.

 

Hydrafacial cilt bakımı uygulaması, cildin parlatılması ve sıkılaştırılması açısından kişiler üzerinde şok etkisi yarattığı için yüksek oranda talep gören bir hizmet haline gelmiştir. Hydrafacial cilt bakımı uygulamasını dilediğiniz gibi özel günlerinizden önce veya cilt sağlığınızı korumak için düzenli olarak yaptırabilirsiniz.

 

HydraFacial Tam Olarak Nasıl İşler?

HydraFacial cilt bakımı uygulaması, mikrodermabrazyon adı verilen başka bir tedavi yöntemine benzer şekilde yapılır. Mikrodermabrazyon tedavisinde cildinizi nazikçe ovalamak ve daha kalın, düzensiz dış tabakayı çıkarmak için hafif aşındırıcı bir alet kullanır. HydraFacial cilt bakımı tam olarak mikrodermabrazyon değildir ve genellikle deneyimleyen kişiler çok daha iyi bir uygulama olduğunu deneyimler. Hydrafacial cihazı, ölü deri hücrelerini yüzünüzün yüzeyinden çıkarmak için emme ile eşleştirilmiş bir peeling ucu kullanır. Cilt pul pul dökülürken, serumlar da cildinize aşılanır. Bu son adım dolayısıyla cildiniz üzerinde çok etkili yenilenme yaratır.  Hydrafacial tedavisinde seanslar arasında kesinti yoktur ve tüm tedavi 30 dakika sürer. Hydrafacial cilt bakımı uygulamasında üç adım yer alır: Cildin temizlenmesi ve soyulması Bu adımda ölü deri pul pul döküldüğünden cilt yeniden yapılandırılır. Peksfoliasyon, ölü deri hücrelerinin cildin dış tabakasından uzaklaştırılması işlemidir. Cildin daha parlak görünmesini sağlar, uzun süreli ve yoğun olarak yapılan makyaj sonucunda tıkanan gözenekleri açar ve kolajen üretimini artırmak da dahil olmak üzere yararlı cilt etkilerine sahiptir. HydraFacial ucu ile yapılan seansta cilt üzerindeki kirler ve ölü deri hücreleri nazikçe temizlenir.

 

Gözeneklerin arındırılması ve nemlendirme

Hydrafacial cihazında bulunan uç, kirleri gözeneklerden çıkarır ve aynı anda tonik şeklinde nemlendiriciler sağlar.    Cilt koruması Tedaviniz cilt yüzeyi güçlendiricileri veya serumlar kullanarak sona erer. Bunlar, hiperpigmentasyon, ince çizgiler ve kırışıklıklar, donuk cilt veya genişlemiş gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olmaya yönelik ürünleri içerir. Tedavi, hastalar için büyük bir avantaj olan bu “güçlendirme” serumları ile tamamen özelleştirilebilir.

Hydrafacial Cilt Bakımının Faydaları

Hydrafacial, genel cilt dokusunu, tonunu ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Bunun nedeni, gözeneklerinizi temizleyen, kalıntıları gideren ve cilt tipinize uygun yüz serumlarının daha iyi nüfuz etmesine izin veren derin eksfoliasyondur.

 

Sivilce için Hydrafacial

Şu anda, akne için HydraFacial’ın faydalarını vurgulayan hiçbir klinik çalışma bulunmamaktadır. Fakat mikrodermabrazyon tekniklerinin hem akneleri hem de akne izlerini tedavi etmek için uzun süredir etkili olduğu düşünülmektedir.

 

Siyah noktalar için Hydrafacial

Ölü cilt hücreleri de siyah noktalara katkıda bulunur. Siyah noktalar, Hydrafacial cilt bakımı uygulamasında kullanılan peeling ve özütleme yöntemleri sayesinde azaltılarak giderilebilir.