Ergül Keskin

Işıltılı Ciltlerin Sırrı Hydrafacial Nedir?

Son dönemlerde sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin zihninde sıklıkla hydrafacial nedir sorusu yankılanıyor. Çünkü yeni nesil cilt bakımlarından biri olan hydrafacial, hem etkileri hem de artan popülaritesi sayesinde giderek daha fazla merak konusu haline geliyor.

Cilt bakım konusunda uzman olan kişiler tarafından yapıldığında mucizevi sonuçlar ortaya koyan hydrafacial, cilt sağlığını korumak ve daha bakımlı bir cilde sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği işlemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki gerçekten hydrafacial nedir?

Yılların deneyimi ve uzmanlığı ile beklentilerinizin tam karşılığını sunan Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibi, bu içeriğimizde hydrafacial hakkında merak edilen tüm detayları sizin için açıklığa kavuşturuyor.

Cilde Doğallığını Geri Veren Hydrafacial Nedir?

Cildi yenilemeyi, aknelerden arındırmayı ve ışıltılı bir görünüm sağlamayı mümkün kılan hydrafacial, cildinizin tüm bakım ihtiyaçlarını karşılayan bir teknoloji olarak tanımlanabilir. Cilde hasar vermeden ölü hücreleri temizlemeye ve sağlığına yeniden kavuşturmaya yarayan hydrafacial uygulaması, cildin nem kapasitesini artırmaya da katkıda bulunuyor.

Hydrafacial yaptırdığınızda cildinizin eski esnekliğine kavuştuğuna dahi şahit olabilmeniz mümkün. Böylece daha genç bir görünüm elde edebilir; aşırı yağlanma, siyah nokta gibi rahatsızlık duyduğunuz cilt sorunlarınızdan da kurtulabilirsiniz. Diğer yandan gerekli vitamin ve mineral takviyelerini de içeren hydrafacial işlemleri ile cildinizin beslendiğini de hissedebilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında, hydrafacial nedir sorusuna bu uygulamanın cildin iyileşmesi ve doğal canlılığına kavuşması için ihtiyaç duyduğunuz bakımları içeren bir tedavi yöntemi diyerek yanıt vermek hiç de yanlış olmayacaktır. Şimdi sıra, hydrafacial söz konusu olduğunda merak edilen diğer sorularda…

Hydrafacial Nasıl Uygulanır?

Hydrafacial, uygulanış biçimi ile diğer birçok güzellik uygulamasından kolaylıkla sıyrılıyor. Özel olarak geliştirilen vakumlu prop yardımıyla cildi derinlemesine temizlemeyi mümkün kılan hydrafacial uygulaması ağrısız ve acısız bir işlemdir. Kolaylıkla uygulanabilen hydrafacial’da cilt temizliğinin yanı sıra hücre metabolizmasının hızlandırılması ve cildin yenilenmesi de amaçlanır.

Hydrafacial yaptırmak için alanında uzman bir güzellik merkezine başvurduğunuzda, ilk olarak cilt tipinize uygun temizleyici solüsyonlar aracılığıyla gözeneklerin yumuşatılması sağlanır. Ardından vakum uygulaması ile gözenekler temizlenir ve yenilenmiş cilt dokusu ortaya çıkartılır. Daha sonra ise gözenekleri sıkılaştırmak, yenilenen cilt dokularının uzun süre sağlığını korumak ve cildin elastikiyetini artırmak üzere buz başlık ile uygulama, oksijen bakım, bipolar cilt ütüleme ve ultrasound lifting uygulanır. Tüm bu işlemler ise yaklaşık 60 dakika sürmektedir.

Uygulama adımlarından da anlaşılacağı üzere hydrafacial, cildinizi temizleyip ölü hücrelerden arındırma, nem ihtiyacını karşılama, yeni hücre oluşumunu destekleme gibi birçok cilt bakımını bir arada sunmaktadır. Üstelik hydrafacial sayesinde ince çizgilerde ve kırışıklıklarda azalma da sağlanabilmektedir.

Kırışıklıklarla mücadele etmeyi sağlayan Somon DNA mucizesi hakkında bilgi sahibi olmak için Zamanın Etkilerine Karşı Koymayı Sağlayan İksir Somon DNA Nedir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kimler Hydrafacial Yaptırabilir?

Hydrafacial nedir sorusunun yanıtını bulduğumuza göre artık bu uygulamanın sizin için de uygun olup olmadığını merak ediyor olmalısınız. Bu doğrultuda hydrafacial’ın herkes için gayet güvenilir bir uygulama olduğunu belirtmek hiç de yanlış olmayacaktır. Hatta tüm cilt tiplerinde ve her yaşta rahatlıkla başvurabileceğiniz hydrafacial işlemi sonrasında günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Cildinize sağlıklı bir ışıltı kazandırmak, yağlanma, siyah nokta ve akne sorunlarından kurtulmak, derinlemesine bakım uygulamak istiyorsanız, siz de hydrafacial yaptırabilirsiniz. Son derece konforlu bir işlem olan hydrafacial’ın herhangi bir yan etkisi veya zararı olmaması da kararsızlığınızın önüne geçmeye yardımcı olabilir.

Hydrafacial İşlemi Ne Zaman Yaptırılmalı?

Hydrafacial’ın bu kadar popüler hale gelmesinde hiç şüphesiz ki yılın her mevsiminde güvenle yapılabilen bir güzellik uygulaması olmasının etkisi büyük. Yani cildinizin tertemiz, bakımlı ve sağlıklı olmasını istediğiniz her zaman hydrafacial yaptırabilirsiniz. Özellikle cildin neme daha fazla ihtiyaç duyduğu mevsim geçişlerinde hydrafacial uygulamasına başvurmanız, cildinizi yeni mevsimin koşullarına hazırlamanıza yardımcı olabilir.

Uygulandığı ilk seanstan itibaren etkilerini gözle görebileceğiniz hydrafacial işleminden en iyi verimi alabilmek için 10 günlük aralıklarla 3 seans haline yaptırmanızı tavsiye ederiz. Daha sonra güzel ve sağlıklı cildinizin keyfini daha uzun sürmek için her ay düzenli olarak hydrafacial ile cilt bakım uygulamalarınızı yaptırmaya devam edebilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz cilt bakım önerilerimiz için ise Cilt Türüne Göre Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar