Ergül Keskin

Çarpıcı Bakışların Sırrı İpek Kirpik Nedir?

Kirpikler, gözlerin en güzel aksesuarıdır. Karşınızdaki kişinin yüzünüzde ilk gördüğü manzara olan gözlerle bütünlük sağlayan kirpikler, bakışlarınızı karakterize eder ve derinlik katar. Bu nedenle tarih boyunca kirpikleri daha dolgun ve daha uzun göstermek için pek çok yol denenmiştir. Son zamanların en gözde uygulamalarından olan ipek kirpik de bu anlamda gelinen son noktadır.

İpek kirpik uygulaması, kadınlar arasında giderek daha popüler hale geldiği için de bu yöntem hakkında bilgiler içeren pek çok kaynağın söz konusu olduğunu gözlemliyoruz. Fakat bunların bazıları doğru olmayan veya eksik bilgiler içerdiği için bilgi kirliliğine yol açabiliyor ve güzelliğine önem veren kişilerde kafa karışıklığına yol açabiliyor.

Bu noktada hiç şüphesiz ki en mantıklı adım, güvenilir bir kaynaktan bilgi almak ve güzelliğinizi deneyimli ellere emanet etmek olacaktır. Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu ve Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, ipek kirpik konusunda zihninizde hiçbir soruya yanıt bırakmamak için bu uygulama hakkında bilinmesi gereken tüm noktaları aydınlatıyor. İşte Ergül Keskin’in ipek kirpik nedir, faydaları nelerdir, nasıl uygulanır sorularına verdiği yanıtlar…

İpek Kirpik Nedir?

Orijinal kirpiklerinizin üzerine uygulanan ipek kirpik, aslında kirpiklerinize gür ve çarpıcı bir görüntü vermek üzere uygulanan bir işlemdir. Bu sayede şikayetçi olduğunuz kısa, seyrek ve zayıf görünümden kurtulmanız amaçlanır. Gerçekten saf ipekten elde edilen kirpikler, gözlerinizin formuna uygun bir şekilde kendi kirpiklerinize tek tek yapıştırılır.

Herkesin ihtiyaç ve beklentileri farklı olabileceği için ipek kirpik uygulaması sonrası görünüm de kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bunda ipek kirpik uygulamasını yaptıran kişilerin mevcut kirpik yoğunluğu da etkili olmaktadır. İstediğiniz kirpik görüntüsüne ulaşmak için farklı şekil ve boyutlarda ipek kirpiklerin kullanımına başvurulabilir.

İpek Kirpik Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Bakımlı ve güzel olmak, kendinizi iyi hissetmenizi ve gün içinde verimliliğinizin artmasını sağlamanın en etkili yollarındandır. İpek kirpik nedir sorusunun yanıtı da aslında tam olarak burada yatıyor. Ayna karşısındaki doğal görüntünüze derinlik katmayı garantileyen ipek kirpikler sayesinde kendinizi her gördüğünüzde çok daha motive olabilmeniz mümkün.

İpek kirpik, makyaj ürünlerinin yarattığı ağırlık hissinin yanı sıra takma kirpiklerin neden olduğu rahatsızlığı da ortadan kaldırıyor ve kirpik kıvırıcı araçların risklerini yaşamadan doğal ve etkileyici bakışlar elde etmenizi sağlıyor. Yüz ifadenize derinlik katan ipek kirpik uygulaması, uzun bir süre boyunca hacimli kirpiklere sahip olmanıza imkan tanıyor.

Kirpiklere dolgun bir görünüm sağlamak üzere kullanılan rimellere ihtiyaç duyulmayacağı için günlük makyaj sürenizin kısalması da söz konusu. Böylece kendinize daha fazla zaman ayırabilir ve keyif aldığınız aktivitelerle ilgilenebilirsiniz. Üstelik daima bakımlı ve canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

İpek kirpik uygulamasında gerçek ipek materyali kullanıldığı için kirpik telleri son derece hafiftir ve gözlerinizde herhangi bir ağırlık yapmaz. Hatta rahatsızlık yaratmadan çok daha çekici bakışlara sahip olmanızı mümkün kılan ipek kirpiklerin varlığını zamanla unutabilirsiniz.

Bunlara ek olarak, ipek kirpik uygulamasının orijinal kirpiklerinize zarar vermeyeceğini de belirtmemizde fayda var. Ancak bunun için ipek kirpik uygulamasını tamamen steril ortamda alanında uzman kişilerin yaptığından emin olmanız son derece önemli. Çünkü göz ve göz kapaklarının olduğu bölge cildinizin diğer noktalarına göre daha hassastır ve sağlığınızın etkilenmemesi için tüm malzemelerin standartlara uygun olması gerekmektedir. Aksi halde beklediğiniz sonuçlara ulaşamayabilir, hatta kötü sürprizlerle dahi karşılaşabilirsiniz.

İpek Kirpik Nasıl Uygulanır?

İpek kirpik nedir sorusunu yanıtladıktan sonra artık sıra yöntemin uygulanma aşamalarında! Bu anlamda öncelikle yüz şeklinize en uygun kirpik boyutu ve şekli belirlenir. Yani göz kapaklarınız, gözlerinizin formu ve uygulama sonucunda karşılaşmayı beklediğiniz görünüme dair istekleriniz göz önünde bulundurularak ipek kirpiklere karar verilir. Ardından alt kirpikleri korumak adına göz altına pedler konulur. Daha sonra üst kirpiklerinizin tellerini tek tek ayırmak amacıyla kirpikler taranıp ve akabinde ipek kirpiklerin yerleştirilmesi işlemine geçilir.

İpek kirpik uygulamasında genel olarak boyutlarına göre farklı kirpik türlerinin kullanıldığını söyleyebiliriz. Kısa kirpik telleri göz kapağının iç kısmına yerleştirilirken daha uzun olan kirpik telleri ise göz kapağının orta kısmına ve göz kapağının dış kısmına da orta boy kirpik telleri uygulanır. Tüm bu işlemler ortalama 1,5 – 2 saat sürer. Uygulama bittiğinde arzuladığınız doğal ve hacimli kirpiklere kavuşabilir ve artık daha çarpıcı bakışların keyfini çıkarabilirsiniz.

İpek Kirpik Kimler İçin Uygun?

İpek kirpik, temel olarak kirpiklerin güçlendirilmesi ve bakışların derinlik kazanmasını amaçlayan bir uygulamadır. Doğal olarak kirpik görünümünden memnun olmayan herkes ipek kirpik yöntemine başvurabilir. Ancak elbette göz bölgesinin hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda gözleriyle ilgili herhangi bir sağlık sorununa sahip olan kişilerin ipek kirpik yaptırması sakıncalı olabilir.

Öte yandan kirpik boyu kısa ve kirpik telleri seyrek olan kişiler için ipek kirpik uygulaması oldukça idealdir. Buna benzer şekilde kirpikleri herhangi bir nedenden dolayı dökülmüş olan kişiler ile yapısal olarak kirpikleri aşağıya doğru bakan kişiler de ipek kirpik ile tatmin edici sonuçlara ulaşabilirler. Ayrıca kirpiklerine kıvrımlı bir görünüm vermek isteyenler, yoğun ve hacimli kirpik görüntüsünü sevenler, makyaj ve kozmetik ürünlerine hassasiyeti olanlar için de ipek kirpik uygulaması iyi bir çözüm olabilir.

İpek Kirpik Uygulamasından Önce ve Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İpek kirpik nedir, nasıl uygulanır, kimler için uygundur sorularını yanıtladıktan sonra işlemle ilgili bilinmesi gereken önemli ayrıntıları belirtmemiz, daha uzun süreli ve bakımlı kirpiklere sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda öncelikle ipek kirpik uygulamasına başvuracağınız gün gözlerinize makyaj yapmamanızı tavsiye ederiz. Göz makyajı yaptıysanız dahi işlemden önce makyajınızı tamamen temizlediğinizden emin olmalısınız. Ek olarak, lens kullanıyorsanız işlem öncesinde lenslerinizi mutlaka çıkarmalısınız.

İpek kirpik uygulamasını yaptırdıktan sonra ise 24 saat boyunca göz bölgesinin su ile temasından kaçınmanız önemli. Ayrıca kirpiklerin zarar görmemesi için işlemin ardından gözlerinizi ovuşturmamaya da dikkat etmelisiniz. İpek kirpikler takıldıktan sonraki ilk 48 saat boyunca kirpiklerinizi nem ve sıcaklıktan korumaya önem vermelisiniz.

İpek kirpikler sayesinde elde ettiğiniz görünümün uzun süreli olabilmesi için makyaj çıkarma ürünleri kullanırken dikkatli olmanızı ve olabildiğince nazik hareketlerle makyajdan kurtulmanızı öneririz. Uyurken yüzüstü yatmak yerine sırt üstü yatmanız da kirpiklerinizin zarar görmesini engelleyecektir.

İpek kirpik yaptırmadan önce göz formunuza göre en doğru kirpik şeklinin hangisi olduğuna dair fikir sahibi olmak için Göz Şeklinize Göre Kirpikleriniz Nasıl Olmalı? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Benzer Yazılar