Ergül Keskin

Kalıcı Dudak Makyajı Nedir ve Dudak Kontürü Nasıl Yapılır?

Cerrahi müdahaleye gerek duymadan dolgun, canlı ve doğal görünümlü dudaklara sahip olmayı kim istemez ki? Kalıcı dudak makyajı veya diğer bir deyişle dudak kontürü; genetik kaynaklı, kaza gibi dış faktörlerden dolayı veya zamanla şekil bozukluğu oluşan dudaklarınızın hayal ettiğiniz gibi olabilmesini sağlıyor. Üstelik hiçbir cerrahi müdahale olmaksızın.

Kalıcı dudak makyajı gibi modern estetik uygulamalar, artık dudak şeklini ve rengini değiştirmek isteyen herkes için alternatif ve pratik bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede dudaklarının ince yapısından, şekil bozukluğundan, renginden memnun olmayanlar veya her gün ruj kullanmak için ayırdığı zamandan tasarruf etmek isteyenler aradıkları çözüme ulaşabiliyorlar.

Peki dudak kontürü ile dolgun ve canlı olduğu kadar doğal görünümlü dudaklara kavuşmak için nasıl bir süreç işliyor? Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu ve Güzellik Uzmanı Ergül Keskin’in anlatımıyla bu sorunun ve kalıcı dudak makyajı ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Dudaklarınızın sağlığı ve güzelliği için uygulamanız gereken bakım süreçlerini infografikli içeriğimizi inceleyerek öğrenmek için tıklayın.

Kalıcı Dudak Makyajı ile Estetiksiz Dolgun Dudaklar Nasıl Mümkün Olabilir?

Estetik ameliyatı olmadan dudak hattına şekil kazandırmaya imkan tanıyan dudak kontürü, bu işlem için özel olarak geliştirilen cihazlar ve bitkisel boyalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Tamamen kişiye özel steril iğneler aracılığıyla dudak dokusunun 0,3 – 0,5 mm altına uygulanan organik ve kalıcı boyalar sayesinde dudakların daha canlı görünmesi sağlanabiliyor.

Özellikle son yıllarda giderek popülaritesi artan bu kozmetik uygulama ile simetrik, yüz şekline uygun ve hacimli dudaklara ameliyat süreci yaşanmadan sahip olmak mümkün hale gelebiliyor. Böylece dileyen herkes “glabellada” olarak da anılan yüzün orta çizgisi ile dengeli dudaklara, birkaç saat içinde kavuşma fırsatı bulabiliyor.

Yüz şeklinize uygun kaşlara sahip olmanızı sağlayan kaş kontür uygulaması hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için Kaş Kontürü Nedir? Seyrekleşen Kaşlar Nasıl Güçlendirilir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Dudak Kontürü Nasıl Uygulanır?

Cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan pratik bir şekilde uygulanan kalıcı dudak makyajı yaptırmaya karar vermeden önce elbette işlemin detaylarını öğrenmek gerekiyor. Çünkü kendi cildiniz üzerinde uygulanacak işlemin sizin beklentilerinizle örtüşüyor olması kritik bir önem taşıyor. Peki dudak kontürü nasıl yapılıyor?

Öncelikle dudak içi renklendirme işlemi için uygulanacak renk kararlaştırılıyor. Bu anlamda sizin renk tercihleriniz ile cilt alt tonunuza uygun renkler değerlendiriliyor. Yüzünüzde gayet doğal bir görünüm yaratacak renge karar verildikten sonra ise yüz şeklinizle tamamen uyumlu olacak dudak çerçevesinin belirlenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda artık dudak kontürü işlemi için harekete geçiliyor ve dudak hattı çiziliyor. Ardından dudak içi renklendirme işlemi de uygulanıyor.

Dudak kontürü yapılan dokuya da bağlı olarak ortalama 1 ila 2 saat süren bu işlem, liplight adı verilen bir uygulama ile sonlandırılıyor. Dudaklara aydınlık ve canlı bir görünüm vermeyi sağlayan bu uygulamanın belirli bir süre sonra rötuşlanmasının ardından ise hayatınıza dilediğiniz gibi devam edebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Dudak kontürü uygulama süreci kadar önemli olan bir diğer detay da uygulamayı yapacak kişilerin uzmanlığı. Bu anlamda çizgi altı yerler yerine Ergül Keskin Conture Make up Studio gibi alanında uzman, deneyimli ve güvenilir ellere sahip bir güzellik merkezlerini tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Aksi halde yüz ile uyumlu olmayan, yanlış çerçeveleme ve renklendirme işlemi uygulanması işten bile değil. Dolayısıyla kalıcı dudak makyajı için profesyonelliğinden emin olduğunuz, uzman kişilere başvurmanız en mantıklı adım olacaktır.

Kimler Dudak Kontürü Yaptırabilir?

Dudak kontürünün ne olduğu ve nasıl uygulandığını incelediğimize göre artık kimler için uygun olduğu ve kimlerin bu işlemi yaptırmaması gerektiği konusunu ele alabiliriz. Eğer zamanla rengi solan, koyulaşan, yıpranan, dudak hattı belirsizleşen veya kaybolan dudaklara sahipseniz, kalıcı dudak makyajının tam da size göre bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca dudaklarınız genetik faktörlerden dolayı ince bir yapıya sahipse, şekil bozukluğu varsa veya yara izleri söz konusuysa da dudak kontürü sayesinde bu sorunları aşabilirsiniz.

Bunların yanı sıra makyaj ürünlerine alerjiniz bulunuyorsa ya da her gün ruj kullanmaktan sıkıldıysanız, yine kalıcı dudak makyajı uygulamasına başvurabileceğinizi söyleyebiliriz. Öte yandan dudak bölgesinde açık yara, kılcal damar çatlakları, egzama, mantar gibi cilt lezyonlarına sahip olanlar için bu uygulamanın uygun olmayabileceğini da belirtmemizde yarar var.

Dudak Kontürü İşlemi Acı Verir Mi?

Kalıcı makyaj uygulamaları, herhangi bir cerrahi müdahale ile kıyaslanamayacak kadar pratiktir. Bu nedenle işlem sırasında diğer estetik işlemler kadar büyük ağrılar veya acılar hissetmezsiniz. Ayrıca cildin üst yüzeyine uygulandığı için işlem süresince dayanılamaz derecede bir acı söz konusu olmayacaktır. Ancak acı eşiğinize de bağlı olarak bir miktar ağrı hissedebilmeniz mümkün.

Eğer acı eşiğinizin düşük olduğunu düşünüyorsanız işlem öncesinde dudaklarınıza anestezik bir krem sürülmesini talep edebilirsiniz. Böylece dudaklarınızın uyuşması sağlanacağından dudak kontürü uygulama sürecinde herhangi bir acı veya ağrı da hissetmenizin önüne geçilmiş olur.

Kalıcı Dudak Makyajı Silinir Mi?

Dudak kontürü işlemi her ne kadar kalıcı dudak makyajı olarak anılsa da elbette dudak renklendirme etkileri sonsuza kadar sürmeyecektir. Dudak dokusunun yapısına bağlı olarak 3 ila 5 yıl boyunca dudaklarınızı dolgun, renkli ve canlı gösterecek olan kalıcı dudak makyajı zamanla solgun hale gelerek nihayetinde tamamen kayboluyor. Yine de bu süre içerisinde herhangi bir nedenle kalıcı dudak makyajınızı sildirmek istediğinizde renk soldurma işlemi uygulanabiliyor.

Kalıcı Dudak Makyajı İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçeriğimizde daha önce de belirttiğimiz gibi dudak kontürü yaptırmadan önce mutlaka ama mutlaka güvenilir bir güzellik merkezi ile iletişime geçmeniz gerektiğini yeniden vurgulayalım. Sağlık sorunları yaşamamak ve yüzünüzde sizin için uygun olmayan bir görüntüye sahip olmamanız için bu konuya önem vermeniz yararınıza olacaktır.

Buna ek olarak, güneş ışınlarına maruz kalarak bronzlaşan ciltlere kalıcı makyaj uygulamaları yapılamayacağını da söylemeliyiz. Dolayısıyla dudak kontürü işlemi için güneşin cildiniz üzerindeki etkilerinin geçmesini beklemenizi öneririz. Ayrıca dudak bölgenizde uçuk, siğil, egzama gibi rahatsızlıklar mevcutsa, kalıcı dudak makyajı yaptırmak için iyileşmeyi beklemeniz gerekmektedir.

Bir diğer kalıcı makyaj uygulaması eyeliner kontür hakkında bilgi sahibi olmak için ise Kalıcı Makyaj Eyeliner Uygulaması Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey! başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar