Ergül Keskin

Çalışan Kadınların Hayatını Kurtaran Kalıcı Makyaj Nedir?

Zaman herkes için büyük önem taşıyor. Özellikle de çalışanların hayatı, ne yazık ki 24 saate sığamayacak kadar yoğun geçiyor. İşleri zamanında yetiştirmek, bir toplantıya zamanında katılmak, arkadaş buluşmalarına zamanında gitmek ve elbette daha pek çok şeyi zamana göre ayarlayabilmek gerekiyor. Çalışan kadınlar için bu listeye bir de makyaj ekleniyor. Neyse ki kalıcı makyaj çözümleri, kadınların en yoğun oldukları günlerde dahi güzelliklerinden ödün vermelerinin önüne geçiyor. Peki kontür makyaj olarak da bilinen kalıcı makyaj nedir, artıları nelerdir, kimler kalıcı makyaj yaptırabilir?

Son zamanlarda en çok merak edilen kavramlardan biri olan kalıcı makyaj hakkında soruları çoğaltabilmek mümkün. Yanıtları ise hiç şüphesiz ki bu konuda uzman kişilerden almak en doğrusu. Türkiye’nin ilk kontür makyaj uygulama ve eğitim akademisinin kurucusu Ergül Keskin, kalıcı makyaj hakkındaki tüm sorularınızı içeriğimizde yanıtlıyor. İşte Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu ve kontür makyaj eğitmeni Ergül Keskin’e göre kalıcı makyaj nedir sorusunun tam yanıtı…

Güzelliği Kalıcı Hale Getiren Kalıcı Makyaj Nedir?

Makyaj, modern kadınların günlük rutinlerinin önemli bir parçası. Ancak her güne uygun makyaj yapmak, gün içinde makyaj tazelemek durumunda kalmak, hava koşullarına bağlı olarak bozulan makyajla mücadele etmek kadınların zamanla daha fazla yarışmasına yol açıyor. Bu da ne yazık ki makyaja ayrılan süreler göz önünde bulundurulduğunda hayatın dikkate değer bir kısmını atlamakla eşdeğer. Fakat kontür makyaj uygulamaları, bu sorunların hepsi için ideal bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor!

Kaş, dudak, göz çevresi gibi bölgelere uygulanan kontür işlemleri, makyaj işlevi gördüğü ve uzun süre kalıcı olduğu için kalıcı makyaj olarak adlandırılıyor. Yüzünüzün şekline ve cilt tonunuza uygun şekilde yapılan kalıcı makyaj, her zaman bakımlı bir görüntüye kavuşmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca cilt rengini eşitlemeyi, yara izlerini kapatmayı ve şekil bozukluğu olan noktaları düzeltmeyi mümkün kılan kontür makyaj uygulamaları, özellikle çalışan kadınların makyaja ayırdıkları sürenin önemli ölçüde kısalmasına yardımcı oluyor.

Kontür Makyaj ile Dövme Arasındaki Fark Nedir?

Dövme işlemlerinde deri altına enjekte edilen boya malzemesi, uygulamanın kalıcı makyajdan çok daha uzun yıllar kalmasını sağlıyor. Çünkü kalıcı makyajda boya, tekniğe göre derinin 3 ila 5 milimetre altına uygulanıyor. Dövmede ise bu mesafe daha derin oluyor. Dolayısıyla daha sonradan makyajınızı güncellemek istiyorsanız dövme yerine kalıcı makyajı tercih etmenizde yarar var.

Kontür Makyaj Uygulamalarının Sağlayacağı Avantajlar Nelerdir?

Kaş, dudak ve göz bölgesindeki derinin altına özel boyaların uygulanması ile gerçekleştirilen kalıcı makyaj, makyaj yapmak için ayırmak zorunda kaldığınız süreyi artık daha verimli kullanabilmenize imkan sağlıyor. Bir düşünsenize, her sabah uyandığınızda aynada makyajlı ve bakımlı halinizi görüyorsunuz. Gün içinde de makyajınızı tazelemeniz gerekmiyor. Hatta ister yağmur yağsın ister kar, sonuç değişmiyor; hala en bakımlı halinizle bir sonraki işinizi halletmek için dilediğiniz gibi hareket etmekte özgürsünüz!

Ayrıca kalıcı makyaj uygulamalarından biri olan kaş kontür işlemleri; seyrek ve dağınık haldeki kaşların daha ideal bir forma kavuşturulmasını sağlıyor. Buna benzer şekilde yüz formu ile uyumlu olmayan kaşların yüz ifadesine daha uyumlu hale getirilmesi de yine kaş kontür sayesinde mümkün olabiliyor.

Yüzünüz için en ideal kaş şekillerini incelemek için Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Bir diğer kalıcı makyaj yöntemi dudak kontür de dudaklarınızın daha dolgun ve canlı görünmesine yardımcı oluyor. Ek olarak, dudak hattını belirginleştirmek ve dudak içini renklendirmek için yapılan dudak kontür işlemi sayesinde estetik uygulamalara ihtiyaç duymadan ideal dudak şekline sahip olabilmeniz de söz konusu olabiliyor.

Göz kapağı ve göz altlarına uygulanan eyeliner kontür ve dipliner kontür ise en sık başvurulan kalıcı makyaj işlemleri arasında yer alıyor. Belirgin bakışlar yaratmayı mümkün kılan eyeliner kontür ile hem doğal hem de bakımlı bir görünüm yakalanabiliyor. Özellikle cilt üzerindeki yara izleri ve vitiligo, güneş lekeleri, çatlaklar gibi durumlardan kaynaklanan renk eşitsizliklerini dengelemeyi sağlayan, göğüs ucu belirginleştirme ve renklendirme yapılabilen kamuflaj kontür de cilt sorunlarını minimize ederek daha yüksek bir özgüvene sahip olmaya katkıda bulunuyor.

Kalıcı Makyaj İşlemleri Yaptırılacak Güzellik Merkezi Nasıl Olmalı?

Kalıcı makyaj nedir sorusunun yanıtı artık biliyorsunuz. Kalıcı makyajda kullanılan kontür işlemleri; uygulandığı andan itibaren sonuçların gözlemlenebildiği ve günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran seçeneklere sahip. Bunun doğal sonucu olarak da her geçen gün daha çok sayıda kadın kontür uygulamalarına başvuruyor. Ancak bu noktada kalıcı makyaj işlemlerinin uygulanacağı güzellik merkezinin gerekli donanıma sahip olup olmadığına dikkat etmek kritik bir önem taşıyor. Buna benzer şekilde, kontür uygulamalarını yapacak kişilerin yetkinliği de mutlaka dikkate alınması gereken kriterler arasında bulunuyor.

İstenmeyen sonuçların yaşanmaması için kontür makyaj yaptırılacak güzellik merkezini seçerken özenli bir araştırma süreci yürütmekte fayda var. Bu doğrultuda, güzellik merkezinin ve güzellik uzmanlarının gerekli hijyenik koşullara dikkat edip etmedikleri, yeterli ekipmana sahip olup olmadıkları, konu ile ilgili uzmanlığı taşıyıp taşımadıkları ve sağlık standartlarını sağlayıp sağlamadıklarını kontrol etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Uygun koşulları sağlayamayan ve ehil olmayan kuruluşlar, geri dönmesi çok zor olan sağlık problemlerine yol açabileceği gibi hem zamanınızı hem de paranızı boşa harcayabilir. Su bazlı, organik ve Almanya ile İsviçre sağlık bakanlıkları tarafından onaylı birinci kalite boyaların kullanıldığı ve sağlığınız için çok sıkı standartların uygulandığı Ergül Keskin Conture Make up, kalıcı makyaj ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılamak için her zaman yanınıza!

Benzer Yazılar