Ergül Keskin

İfadenizi Değiştirmeye Kaşlarınızdan Başlayın…

Kaş Kontür

Kaşlarınız, güzelliğinize atılmış bir imzadır…

Yüzünüzde yapacağınız herhangi küçük bir müdahale bile önemli bir etki yaratabilir. Özellikle de söz konusu kaşlarınızsa, yüzün merkezinde yer alması ve bakışlar üzerinde belirleyici rol oynaması sebebiyle kaşlarınız ifadenizi tamamen değiştirebilir. Eğer ki yüz ifadenizi değiştirmek ve bakışlara derinlik katmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken; yüzünüze en uygun kaş formuna sahip olmaktır. Bu noktada güzellik dünyasına damga vuran en popüler uygulamalardan biri olan kaş kontür uygulamasına şans verebilirsiniz.

Kaş kontür işlemi nasıl uygulanır?

Kaş kontür işlemi; renk pigmentlerinin, kaş bölgesindeki derinin Epidermis tabakasına işlenmesi ile ortaya çıkan bir uygulamadır. Yüzde ve ifadede yarattığı etkileyici değişiklikler sayesinde, kaş şeklini beğenmeyen kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan kaş kontür, tek kullanımlık steril iğnelerle cilt yapısına uygun organik pigmentlerle yapılır. Değişen güzellik trendleriyle bağlantılı olarak kaşlarınızın istenilen formuna ulaşmasını sağlayan kaş kontür, aynı zamanda etkileyici bir ifadeyi de sizlere sunuyor.

Alın kemiği üzerinde yarım çerçeve formunda olan kaşlarınız, yüzünüzde ifadeyi yaratması sebebiyle önemli ve öne çıkan bir unsur olduğu için kaş kontür işlemi alanında uzman kişilerce yapılmalıdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki, yeniden form verilen sadece kaşlar değil aynı zamanda yüz ifadesidir. Bu bilgiler ışığında; göz, dudak, burun ve çene yapısı gibi parametreler göz önüne alınarak bir kaş tasarımı yapmak çok önemlidir. Kaş tasarımından sonra ön çizime geçilir.

Ön çizimin ardından, 3D, kıl, gölgeleme, pudralama gibi farklı mikropigmentasyon teknikleri uygulanır. İşlem sırasında kullanılan mikro iğnelerin tamamen kişiye özel ve tek kullanımlık olması gerekir. Aynı zamanda işlem sırasında cilde uygulanan pigmentlerin de doğal olması çok önemlidir. İşlem süresi uygulanacak kaş yoğunluğuna göre 1,5 ila 2 saat arasında değişiklik gösterir. İşlem gerçekleştirildikten 20 gün sonra son dokunuşlar yapılarak kaşa son hali verilir. Kullanım süresi 6 ay ile 2 yıl arasında değişmektedir.

Kaş kontür ifadeyi nasıl değiştirir?

Kaş kontür işlemi, bir çeşit illüzyon yaratır. Göz ile kaş arasındaki mesafeyi ayarlayabilme fırsatı sunan kaş kontür işlemi sayesinde;

  • Yüz daha aydınlık görünür.
  • Aşağı olan form yukarı doğru tekrar tasarlandığı için yorgun görünüm yerini canlı ve taze bir görünüme bırakır.
  • Aynı zamanda bu küçük illüzyon gözleri daha çok ön plana çıkarır.
  • Daha güçlü bir ifade kazandırır.
  • En önemlisi de kişiyi olduğundan daha genç gösterir.

Benzer Yazılar