Ergül Keskin

Kaş Kontürü Nedir? Seyrekleşen Kaşlar Nasıl Güçlendirilir?

Kaş kontürü uygulanmış ve makyajlı bir kadın

Kaşların şekli, yüz ifadesinde kritik bir öneme sahip. Ancak genetik faktörlerden veya yanlış uygulamalardan dolayı şeklini kaybeden ya da seyrekleşen kaşlar, ne yazık ki arzulanan görüntüyü sergilemekte yetersiz kalıyor. Neyse ki kaş kontürü sayesinde dileyen herkesin yüz şekline uygun, sağlıklı ve ideal formda kaşlara sahip olabilmesi mümkün hale geliyor. Bu noktada kaş kontürü nedir sorusunun yanıtı bulabilmek, hiç şüphesiz ki büyük bir önem kazanıyor.

Güzellik konusunda çağın ilerisine uygulamalarıyla gündeme gelen Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu Ergül Keskin, bu içerikte microblading olarak da bilinen kaş kontürü hakkında bilmenizde fayda olan detaylara ışık tutuyor. İşte doğal teknikler ve yenilikçi yöntemlerle hep istediğiniz kaş formuna sahip olmanızı sağlayacak kaş kontürü nedir sorusunun yanıtı ve daha fazlası…

Yüz şeklinize en uygun kaş formu hakkında fikir sahibi olmak için Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri Rehberi başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Kaşlar Nasıl Güçlendirilir ve Kaş Kontürü Nedir?

Yüzü oldukça güzel olan mavi gözlü bir kadın

Kaş kontürü, değişen güzellik trendleri doğrultusunda kaşlarınıza tercih ettiğiniz ve elbette yüzünüze uygun şeklin verilmesini sağlayan bir güzellik uygulaması olarak tanımlanabilir. Öte yandan kaş kontürünün yanlış uygulamalar nedeniyle seyrekleşen ya da bozulan kaş şeklini düzenlemek, ideal formuna kavuşturmaya yardımcı olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ayrıca bir kaza ya da hastalık kaynaklı olarak dökülen kaşların yerine doğal görünümlü bir kaş formu kazandırabilmek de yine kaş kontürü sayesinde mümkün olabiliyor. Kalıcı makyaj uygulamaları arasında değerlendirilebilen kaş kontürü, renk pigmentlerinin kaş bölgesindeki derinin alt tabakasına işlenmesi temeline dayanıyor. Güvenli ve ilgiyle karşılanan bir güzellik uygulaması olan kaş kontürü işlemini yaptırmak konusunda hala kararsızsanız, içeriğimizi okumaya devam etmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

Kaş Kontürünün Avantajları Nelerdir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi kaş kontürü, daima arzuladığınız kaş formuna kavuşmanıza yardımcı olan bir teknik olarak uzun yıllardır uygulanıyor. Üstelik bu uygulama ile simetrik kaşlara sahip olma, yüz ifadesine uygun bir kaş formu yaratma, etkileyici bakışlar sayesinde istenen izlenimi bırakma gibi istekleriniz kısa bir sürede gerçekleşebiliyor.

Kaş kontürü yaptırmış olan güzel esmer kadın

Kaş kontürü, her gün makyaj sırasında kaşları doldurma işlemini yapma ihtiyacını da ortadan kaldırdığı için makyaj süresini önemli ölçüde kısaltıyor. Bu da tabii ki kendinize ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilmenizin önünü açıyor. Bakışlara yeniden anlam ve derinlik kazandıran kaş kontürü; renk, yön ve form itibarıyla orijinal kaşlardan ayırt edilemeyecek kadar doğal bir görünüme sahip olmanıza katkıda bulunuyor.

Bu yönü ile özellikle herhangi bir rahatsızlıktan dolayı kaş kaybına uğramış kişiler için de mükemmel bir çözüm olarak görülen kaş kontürü ile yüz ifadesini tamamlayabilmek mümkün hale geliyor. Üstelik 3D, kıl tekniği, gölgeleme ve pudralama olarak adlandırılan kaş kontür teknikleri kullanılarak kaşların orijinal hallerine en yakın görünümü alması sağlanıyor.

Kaş Kontürü Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kaş kontürü nedir diye düşündüğünüzde, zihninizde bu işlemin uygulanış şekline dair soru işaretleri olabilir. Yüzünüze yakışan kaşlara sahip olmak için hangi aşamalardan geçildiğini merak etmeniz son derece normal. Ancak endişelenmeyin; kaş kontürü uygulaması sanılanın aksine ağrılı veya acılı değildir.

Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun deneyimli kurucusu Ergül Keskin, kaş kontürü işlem sıralamasının öncelikle yüz ifadesine en çok yakışacak kaş modelinin belirlenmesiyle başladığını ifade ediyor. Yüzünüze ön çizim yapıldıktan sonra uygulanan kaş kontürü işleminin süresi ise kişiden kişiye değişebiliyor. Bunda elbette cilt yapısı etkili oluyor. Genellikle 1,5-2 saat süren kaş kontürü işlemi gerçekleştirildikten 20 gün sonra ise son rötuşlar yapılarak kaşlara son hali veriliyor.

Kullanım süresi 6 ay ile 2 yıl arasında değişebilen kaş kontürüne dair bir diğer merak edilen nokta ise yapılan işlemin silinip silinemeyeceği. Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun alanında uzman ekibinin elinden çıkan kaş kontürü uygulamalarının hiçbir zaman sizi rahatsız etmeyeceğini ve silmek istemeyeceğinizi güvenle belirtebiliriz. Ancak yine de kaş kontürünün mikropigmentasyon cihazı ve özel silme ürünleri aracılığıyla isteğiniz üzerine silinebileceği bilgisini de vermiş olalım.

Kaş Kontürü Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaş kontürü, gördüğünüz üzere güvenilir bir güzellik merkezinde yapıldığı sürece oldukça güvenilir ve konforlu bir uygulama. Diğer yandan birçok güzellik uygulamasında olduğu gibi kaş kontürü sonrasında da güzelliğinizi koruma altına almak için dikkat etmenizde fayda olan noktalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu doğrultuda, uygulama sonrasında ilk 24 saat boyunca işlem yapılan bölgeye su değdirmemeniz kritik bir öneme sahip.

Ayrıca cilt üzerine uygulanan bir işlem olduğundan güneşe çıkarken de dikkatli olmanızda yarar var. Bu anlamda güneş ışınlarının kaş bölgesine doğrudan gelmesini engellemeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Aksi halde güneşin kaşların renginin solmasına yol açabileceğini unutmamalısınız. Buna benzer şekilde işlemin ardından solaryuma gitmemelisiniz. Tüm bunlara ek olarak, kaş kontürüne karar veren kadınların bu işlemi regl dönemi sona erdikten sonra yaptırmalarını tavsiye ederiz.

İçeriğimizde kaş kontürü nedir sorusuna ayrıntılı yanıtlar bulduğumuza göre artık geriye sadece kendinizi Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibinin bilgi ve deneyimine emanet etmeniz kalıyor. Ayrıca eyeliner kontürdudak kontürü ve kamuflaj kontür gibi diğer güzellik uygulamaları için de gönül ferahlığıyla Ergül Keskin Conture Make up Studio’yu tercih edebilirsiniz.

Benzer Yazılar