Ergül Keskin

Doğal Kaşların Sırrı Kıl Tekniği Hakkında Merak Ettikleriniz

Bakışlara anlam kazandıran ve yüz ifadesini değiştiren kaşlara şekil vermek için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan biri olan kıl tekniği de doğal görünümlü dolgun kaşlara sahip olmanın en etkili yolları arasında yer alıyor. Kaş kontür, yani microblading modeli kıl tekniği ile dileyen herkesin yüz hatlarına uygun ve beklentilerini tamamen karşılayacak kaşlara sahip olması söz konusu olabiliyor.

Kıl tekniği ile kaş kontür işlemi özellikle yanlış şekillendirilen ya da genetik faktörlerden dolayı seyrek kaşlara sahip olanlar için son derece uygun bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca sonradan herhangi bir nedenle dökülmüş kaşların doğal ve dolgun bir görünüm kazanması için de yine kıl tekniğine başvurulabilir.

Eğer siz de kaşlarınızla ilgili sorun yaşıyor veya yüz hattınıza daha uygun bir kaş modeline sahip olmak istiyorsanız, kıl tekniğinin sizin için de uygun bir çözüm olabileceğini söyleyebiliriz. Peki kıl tekniği nedir, ne kadar kalıcıdır, uygulama nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını güzelliğiniz için son teknolojileri uygulayan Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibinin sizler için hazırladığı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Yüz şekliniz için en uygun olabilecek kaş modelleri hakkında fikir sahibi olmak için Sizin İçin Hangisi İdeal? Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri Rehberi başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Kıl Tekniği Nedir?

Kıl tekniği, kaşlarda herhangi bir işlem olduğu neredeyse anlaşılmayacak kadar doğal bir etki yaratabilmeyi mümkün kıldığı için oldukça ilgi çekici bir kaş kontürü modelidir. Doğal görünüm yaratmayı sağlayan kıl tekniği ile microblading işlemi, kaşların arasındaki ve çevresindeki boşlukları renk pigmentleri uygulayarak kıl görünümlü çizgiler çizilmesi esasına dayanmaktadır.

Daha açık bir ifadeyle bu işlem sonucunda kaşların olduğu alana kaş kıllarından ayırt edilemeyecek kadar doğal görünen kaş kılı görünümlü çizgiler yerleştirilir. Elbette bu doğallığı sağlamak için tren rengine, saç rengine, kaş rengine ve göz şekline uygun renk pigmentleri seçilir.

Kaş bölgesindeki cildin hemen alt yüzeyine uygulandığı için uzun süreli bir kullanım sunan kıl tekniği ile microblading işlemi ile her zaman sahip olmak istediğiniz kaşlar ile beklentilerinizi karşılayacak, estetik bir görünüm elde edebilmeniz mümkün. Bu sayede kaşlarınızı şekillendirmek için ayırdığınız zamandan tasarruf etme ve özgüveninizi artırma fırsatı bulabilirsiniz.

Kaş kontürü hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Kaş Kontürü Nedir? Seyrekleşen Kaşlar Nasıl Güçlendirilir? başlıklı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Kıl Tekniği ile Nasıl Kaş Kontür İşlemi Yapılır?

Kıl tekniğiyle kaş kontür işlemi, daha önce de belirttiğimiz gibi kaş kıllarının arasını dolgunlaştırmak amacıyla kıl görünümlü çizgiler yerleştirilmesi prensibine dayanıyor. İşlemin önceliği yüzde doğal bir görünüm yaratmak olduğundan işlem sonrasında karşıdan bakıldığında kaş bölgesinde bir uygulama olduğunun ayırt edilememesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda kıl tekniği uygulanmadan önce mutlaka yüz şeklinde ve göz formuna uygun kaş modeli ve uygulanacak renk pigmentleri belirleniyor. Kaş şekline karar verildikten sonra ise özel bir kalem yardımıyla kaş bölgesine ön çizim yapılarak yüzdeki görünümü test ediliyor. Tüm bu süreçlerin ardından işlemin uygulama aşamasına geçiliyor.

Yüz şekli için uygun olan kaş formunun verilebilmesi için daha önceden de söz ettiğimiz gibi kıl görünümündeki çizgiler kaş bölgesine yerleştirilmeye başlanıyor. Her bir çizginin tek tek cilt yüzeyine işlendiği bu özenli sürecin sonunda kusursuz bir kaş görünümüne sahip olunabiliyor.

Ancak tabii ki tüm bu aşamaların sonunda hep arzulanan kaşlara sahip olmak için alanında uzman bir güzellik profesyoneline başvurmak gerektiğini mutlaka söylememiz gerekiyor. Aksi halde beklentileri karşılamayan, yüz şekli ile uyumsuz kaşları taşımak zorunda kalmanın yanı sıra hijyene dikkat edilmeyen bir ortamda yapılan uygulamadan dolayı birtakım sağlık sorunlarının yaşanması dahi söz konusu olabiliyor. Bu noktada, Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun deneyimli ekibine gönül rahatlığıyla güvenebileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Peki bu yepyeni ve doğal kaş görüntüsü ne kadar kalıcı oluyor? İçeriğimizde sözünü ettiğimiz gibi cilt altına uygulanan renk pigmentleri, belirli bir süre yeni kaş görünümünün sürdürülebilmesini sağlasa da pek çok kişinin aklında kalıcılık ile ilgili sorular beliriyor. Bu konuyla ilgili yanıtları da bir sonraki başlık altında bulabilirsiniz.

Kıl Tekniği ile Kaş Kontür Ne Kadar Kalıcıdır?

Birçok kişi gibi siz de yüz ifadeniz için en uygun, dolgun ve doğal görünümlü kaşlara sahip olduktan sonra ne kadar süre boyunca içinize sizen bu görüntüyü taşıyabileceğinizi merak ediyor olmalısınız. Aslında bu sorunun yanıtı kişiden kişiye göre değişkenlik gösteriyor derse, yanılmış olmayız. Uygulama alanının genişliği, cilt yapısı, hatta yaşam tarzı dahi bu noktada belirleyici olabiliyor.

Yine de bir kullanım süresi belirtmemiz gerekirse kıl tekniği ile uygulanan kaş kontürü işleminin ardından elde ettiğiniz görüntünün 6 ay ila 2 yıllık bir zaman zarfı boyunca kalıcı olacağını iddia edebiliriz. Her ne kadar beğeninizi kazansa da bir kaş formunu ömür boyu taşımak durumunda olmamanın da birtakım avantajları olduğu söylenebilir. Böylece değişen moda ve güzellik anlayışı doğrultusunda kaş kontürü kullanım süresi sona erdiğinde dilediğiniz kaş formunu yeniden uygulatabilmeniz mümkün hale gelecektir.

Kimler İçin Uygundur?

Doğru teknik, doğru teknoloji, doğru ürünler ve doğru güzellik merkezi ile ilerlendiği zaman kıl tekniği ile microblading işlemi dolgun kaş görünümüne sahip olmak isteyen herkes için uygundur. Öte yandan bu uygulamanın özellikle kaşları seyrek olan, bir hastalık veya kaza nedeniyle kaşlarını kaybetmiş olan veya kaş görünümünün yüzüne uygun olmadığını düşünen kişiler için en ideal çözümlerden biri olduğunu iddia edebilmek mümkün.

Eğer siz de kaşlarınızın arasındaki boşlukları doldurmak ve bunun sonucunda doğal bir kaş görünümü elde etmek istiyorsanız, güvenilir ve profesyoneller bir güzellik merkezine başvurarak bu yöntemle istediğiniz görüntüye kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

Uygulaması Silinebilir Mi?

Son yılların en popüler güzellik uygulamalarından biri olan kıl tekniği ile kaş kontürü ile elde edilen kaş görünümünün bir süre sonra kendiliğinden silinmeye başladığını daha önce de belirtmiştik. Ancak kaş çiziminin beklentilerinize uymadığını düşünürsanız veya renginden memnun değilseniz ya da zamanla bu görünümden sıkıldıysanız kaş formunu sildirebilmenizin mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Kaş kontürünü silmek istediğinizde yine bir güzellik uzmanı ile ilerlemeniz gerektiğini de vurgulamamız gerekiyor. Çünkü bu işlem için özel silme ürünleri ile mikropigmentasyon cihazına ihtiyaç duyuluyor. Kaş kontürü ile elde ettiğiniz kaş modelinden bu yöntemle tamamen kurtulmak söz konusu olabiliyor.

Bu noktada alanında uzman bir güzellik merkezine başvurmanın önemi yeniden gündeme geliyor. Çünkü ancak Ergül Keskin Conture Make up gibi yılların deneyimi ile müşterilerinin beklentilerini birleştirebilen bir güzellik merkezinde, daha sonradan sildirmeye gereksinim duyulmayacak kaş modellerine sahip olmak mümkün hale geliyor.

Kıl Tekniği ile Kaş Kontür Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

İçeriğimizde detaylı bir şekilde incelediğimiz bu yenilikçi güzellik uygulaması ile siz de güzelliğinize güzellik katmak için harekete geçtikten sonra yeni kaş modelinizin estetik görünümüne gölge düşmemesi için bazı noktalara önem vermenizde fayda var. Buna göre işlemden sonraki ilk 24 saat boyunca kaş bölgesine su değdirmemeniz son derece önemli.

Buna benzer şekilde işlem yapıldıktan sonraki ilk 1 hafta süresince hamam, sauna ve havuza gitmemeniz yararınıza olacaktır. Diğer yandan bu süreçte çok sıcak duş almaktan da kaçınmanızı tavsiye ederiz. Ek olarak işlem sonrasında solaryuma gitmemeli, kaş bölgesini güneşe çıkarken koruyucu ürün kullanmaya özen göstermelisiniz.

En güncel kaş trendlerini öğrenmek için ise 2020 Kaş Trendleri: Kalın Kaş Modası Devam Ediyor Mu? başlıklı içeriğimizi okumanızı öneririz.

Benzer Yazılar