Ergül Keskin

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin 3 Önemli Yöntem

Kış aylarında cilt bakım rutini nasıl olmalı?

Kış ayları ile gerçekleşen hava değişimi cildimizi oldukça etkiliyor. Aşırı rüzgarlı ve sert havalar, ısınmak için kullandığımız kalorifer ve klimalar… Bir soğuk bir sıcak etki cildimizi kurutup, yıpranmasına neden oluyor. Cilt bakımının hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerekir. Kısaca cildiniz kışın sizden daha fazla ilgi bekler durumda oluyor. Peki, kışın doğru cilt bakımı nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli ve nelere öncelik verilmeli? Tüm bu soruların cevaplarını ve kış bakımına dair tüm detayları blogumuzun devamında sizler için derledik.

Soğuk hava ciltte kurumalara, çatlaklara ve kabuklanmalara neden olur

Suyun vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu artık biliyoruz. Vücudumuz için su neyse, nemde cilt bakımı için o denli önemli bir yaşam kaynağıdır. Kış aylarında yaşanan soğuk havalar nemli ortamı kuruturken, cildimizi de adeta bir yaprak gibi solduruyor. Soğuk havanın yanı sıra cildin kurumasına yol açan birçok neden de bulunuyor. Bunlar;

1.Kış aylarında da güneşin zararlı ışınlarından korunmak önemli

Yazın cildimizi güneş ışınlarından korumak için oldukça özenli davranmaya gayret ediyoruz. Peki, aynı özeni neden kış aylarında aksatıyoruz? Güneşi görmediğimiz için zararlı ışınlarının yok olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse çok yanılıyorsunuz. Ozon tabakasının delinmesi ile birlikte UV ışınları artık daha zararlı bir şekilde dünyamıza ulaşıyor. Özellikle ülkemizin konumundan dolayı kış aylarında da çokça UV ışını alıyoruz. Kış aylarında cilde zarar veren ışınların etkinliği azalmasına rağmen cildimize temas eden yoğunluğu, karlı havalarda ve yüksek irtifalarda yansımayla 20 kata kadar artış gösterebiliyor. UV ışınları cildin en büyük düşmanlarından biri olabilir. Bu nedenle mevsim ve ay fark etmeksizin onlardan korunmak önemli. Aksi takdirde, cilt nemini kaybeder, kurur, yıpranır ve sağlıklı bir görünüm sadece hayal olarak kalır…

 

2.Cildi nemlendirmemek bitkileri susuz bırakmak gibidir…

Cilt tipiniz ne olursa olsun, her gün nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Yağlı bir cildinizin olması nemlendirici kullanmanıza ihtiyacınız olmadığı anlamına gelmez. Özellikle kışın cildinizi olumsuz hava koşullarından korumak için çok güçlü nemlendiriciler kullanmanız gerekir. Cilt bakımı için sabah ve akşam, banyodan ve duştan sonra nemlendirici kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

 

3.Somon DNA kışın etkilerine savaş açıyor

Somon DNA, içeriğindeki DNA molekülleri yardımı ile ciltte genç hücreler üretilerek kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Cilt yapısını destekleyen, hücreleri onaran Somon DNA, insan DNA’sına çok yakın olan formülasyonu sayesinde bağ dokusunu yeniden yapılandırarak, cildi yeniler. Somon DNA uygulaması ile UV ışınları, sigara, alkol gibi olumsuz faktörlerden dolayı oluşan protein eksiklikleri tamamlanır. Bu sayede, kışın cildinize yaşattığı olumsuz etkileri geride bırakabilir ve her gün daha da gençleşen bir cilde sahip olabilirsiniz.