Ergül Keskin

Bilmeniz Gereken Makyaj Malzemeleri İsimleri

Güzelliği ortaya çıkarmak, dikkat çeken bir ifade yaratmak ve girilen ortamda farklılaşmak için makyaj malzemelerine başvuruyoruz. Fakat aslında birçok kadının kullandığı malzemelerin asıl işlevini tam olarak bilmediğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Trendlerin sürekli olarak değiştiği ve bir çığ gibi büyümeyi sürdüren güzellik sektöründe her geçen gün geliştirilen farklı ürünleri takip etmek, herkes için kolay olmasa gerek. Ancak günlük makyajın sac ayaklarını oluşturan makyaj malzemeleri isimleri ve işlevleri hakkında bilgi sahibi olarak tam kapsamlı ve kusursuz bir makyaj yapabilmek mümkün. İşte en çok kullanılan güzellik materyalleri ve mutlaka bilinmesi gereken makyaj malzemeleri isimleri…

Makyaj Malzemeleri İsimleri

Makyaj yapmaya yeni başlayanlar, yıllardır makyaj yapan fakat kullanılan malzemelerin isimleri ve amaçlarını tam olarak bilmeyen veya makyaj konusundaki bilgi birikimini test etmek isteyenler, toplanın! Güzellik ve makyaj malzemeleri konusunda deneyimine en fazla güveneceğiniz isim olan Ergül Keskin Counture Make up Studio Kurucusu, Long Time Liner Kontür Makyaj Uygulayıcısı ve Eğitmeni, Long Time Liner Türkiye Distribütörü Ergül Kesin, hayatınızı kolaylaştırmak için en çok kullanılan makyaj malzemelerini ve işlevlerini bu içerikte anlatıyor.

Üstelik en temel makyaj malzemeleri adlarını ve fonskiyonlarını öğrendikten sonra makyaj yapmaktan daha fazla keyif aldığınıza ve dolayısıyla daha kısa sürede makyajınızı tamamladığınıza dahi şahit olabilirsiniz. O halde sözü daha fazla uzatmadan günlük veya özel gün makyajlarınız için kullanabileceğiniz başlıca makyaj malzemelerini sıralayalım.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Makyaj Bazı

Cildi temizleyici ürünlerle temizleyip tonik ile iyice arındırdıktan sonra mükemmel bir sonuç için en başta makyaj bazı uygulamanızda fayda var. Şeffaf bir jel kıvamında olan makyaj bazının görevinin ciltteki kusurları kapatarak yüzünüzün pürüzsüz bir hale gelmesini sağlamak olduğunu söyleyebiliriz. Bazı uygulamak için jel ürünü yüzünüze yaymanız ve kurumasını beklemeniz yeterli olacaktır. Ardından bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Cilt Rengini Eşitleyen Fondöten

Makyajın kilit noktasını oluşturan fondöten, bazen kapatıcı olarak kullanılıyor. Ancak fondötenin asıl amacı, ciltteki renk farklılıklarını eşitlemek ve yüzün her bölgesinde aynı tonu yakalamak. Dolayısıyla cildiniz için doğru tonda fondöten almanız gerekiyor. Aksi halde çok yapay duran bir makyaja sahip olabilir ve hatta yüzünüzde maske varmış gibi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Fondöteni cildinize uygulamak için bir makyaj süngeri, fırça veya parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Uygulama aşamasında fondöteni yüzünüzün merkezinden başlayarak yanaklarınıza, çenenize ve ardından alnınıza nazikçe yaymaya önem vermelisiniz.

Kusurları Örten Kapatıcı

Adından da anlaşılacağı üzere kapatıcının görevi, ciltteki lekeleri, göz altlarındaki halkaları ve diğer kusurları kapatmaktır. Makyaj malzemeleri isimleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olan kapatıcıyı cildinizdeki sorunlu noktalara uygulayarak mucizevi bir şekilde tüm kusurlarınızdan kurtulabilirsiniz. Kapatıcı alırken cilt renginize en uygun olan ürünü seçmeniz, en iyi sonuçları almanızı sağlayacaktır.

Havalı Gözlerin Sırrı Göz Farı

Göz kapağını renklendirmek amacıyla kullanılan göz farı, çeşitli renklere sahip olabiliyor. Toz halde, likit veya krem gibi türleri bulunan farlar genellikle göz kapağına ışıltı kazandırmak ya da dumanlı bir görüntü sağlamak amacıyla kullanılır. Tek bir renkte göz farı bulabileceğiniz gibi çok sayıda renk seçeneğinin bir arada bulunduğu far paletlerinden de edinebilmeniz mümkün.

Çarpıcı Bakışlar İçin Eyeliner

Gözleri belirginleştirmek ve badem formu elde etmek için en ideal seçenek, eyeliner. Makyaj malzemeleri isimleri arasında son yılların belki de en popülerlerinden biri olan eyeliner’ı üst kirpik hattına uygularken başlarda zorluk çekebilirsiniz. Ancak birkaç pratikten sonra istediğiniz görüntüyü elde etmeniz çok fazla zamanınızı almayacaktır. Diğer yandan eyeliner için çok fazla zaman harcamamak adına kalıcı eyeliner uygulamasına da başvurabilirsiniz. Eyeliner kontürü olarak da bilinen bu uygulama ile doğal ve etkili bakışlar elde edebilirsiniz.

Dolgun Kirpikler İçin Rimel

Göz makyajında kullanılan bir diğer makyaj malzemesi de rimel, veya diğer söylenişi ile maskara. Kirpikleri daha hacimli, kıvrık ve uzun göstermek üzere kullanılan rimeli daima kirpiklerin dibinden uçlarına doğru uygulamanız gerekmektedir. En iyi sonucu alabilmek için ise zikzak hareketi yaparak rimelinizi kirpiklerinize sürebilirsiniz. Buna karşın her gün rimel tekniklerini uygulamakla zaman kaybetmek istemiyorsanız, kirpiklerin uzun bir süre dolgun ve kıvrık görünmesini sağlayan ipek kirpik uygulaması ve kirpik simülasyonu sizin için ideal seçenekler olabilir.

Mükemmel Bir Işıltı İçin Aydınlatıcı

Cildinize ihtiyaç duyduğunuz ışıltıyı kazandıracak ürünlerden biri de aydınlatıcı. Öne çıkarmak istediğiniz yerleri başarıyla belirginleştirme görevi üstlenen aydınlatıcılar, genellikle elmacık kemikleri, kaş altları, dudak üzeri, burun ucu ve şakaklara uygulanır. Sürüldüğü bölgelere boyut kazandıran aydınlatıcı sayesinde kapatmak istediğiniz bölgeleri de geri planda bırakabilmeniz mümkün.

Göz Alıcı Bir Cilt İçin Bronzer

Daima güneş altında dengeli bir şekilde bronzlaşmış gibi görünmeyi kim istemez? Ancak elbette yılın her dönemi bunu başarabilmek oldukça zor. Tabii eğer bronzer adlı makyaj malzemesinden haberiniz yoksa… Yüzünüzde sıcak ve pırıltılı bir görüntü elde etmenize imkan veren bronzer, buna ek olarak doğal bir kontür görüntüsü yaratmak için de kullanılır.

En güzel sonuçları almak için ise bronzer’ınızın doğal ten renginizden biraz daha koyu olmasını öneririz. Pudra veya krem formda bulabileceğiniz bronzer ile güneşte doğal bir şekilde bronzlaşmış bir ten görüntüsü yakalamak için ürünü güneşin yüzünüzde ilk değdiği noktalara uygulayabilirsiniz.

Canlı Bir Görünüm Sağlamak İçin Allık

Gerçekten de cildinizde al, yani hafif kırmızı ve sıcak bir imaj yaratmak için allık kullanabilirsiniz. Ancak allık seçerken ten renginizle uyumlu bir ton seçmenizde büyük yarar var. Böylece yüzünüzde canlı ve enerjik bir görüntü yaratabilir, makyajınızın daha göz alıcı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Allık genellikle elmacık kemiği üzerine uygulanır.

Bu anlamda dilerseniz burnunuzun kenarında yanağınızın başladığı noktadan saçların başladığı yere kadar allık uygulayabilirsiniz. Ayrıca elmacık kemiğinin en yüksek noktasına hafifçe dokundurarak allığınızı bölgeye yayarak daha doğal bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Dolgun Dudaklar İçin Ruj

Makyajın olmazsa olmazı, en önemli tamamlayıcısı olarak ifade edebileceğimiz ruj, neredeyse sınırsız renk seçeneğine sahiptir. Bu nedenle ruj tercihlerinizde makyajınızın genel tonları ile ve kıyafetinizle uyumlu olabilecek renkleri seçmeniz güzelliğinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Mat, kadife, saten, parlak gibi türlerini sayabileceğimiz rujların esas görevi ise dudakların daha dolgun görünmesini sağlamak.

Fakat rujun türüne göre dudakları daha parlak veya daha mat, daha canlı veya soluk gösterebilmek mümkün. Renk seçiminin yanı sıra ruj kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ruju doğru teknikle uygulamak. Bu doğrultuda ruju sürerken dudakların ortasından başlayarak uçlara doğru çekip ardından boş kalan tüm yerleri dolduracak biçimde sürmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Öte yandan dudak kontürü adlı kontür makyaj uygulaması ile dudak içinin renklendirilmesi, bozuk dudak hatlarının düzeltilip net görüntü verilmesi ve dolgun dudak görüntüsünün uzun bir süre kalması için alanında uzman kişilerden destek alabilirsiniz.

Mükemmel Bir Makyajın Son Adımı: Sabitleyici

Artık makyajınızı yaptınız ve gideceğiniz yer için hazır sayılırsınız. Makyajınızın bozulmasını engellemek ve daima taze bir görüntüye sahip olmak için son olarak makyaj sabitleyici kullanarak hayata karışmaya tamamen hazır hale gelebilirsiniz. Üstelik makyaj sabitleyici sayesinde gün içerisinde makyajınızı rötuşlamak durumunda da kalmazsınız.

Benzer Yazılar