Ergül Keskin

En Pratik Makyaj Temizleme İpuçları

Yoğun geçen bir günün ardından eve döndüğünüzde kimi zaman makyajınızı temizleyecek dahi gücünüzün kalmadığını hissettiğiniz mutlaka olmuştur. Bu gibi durumlarda bir defa makyajla yatağa girmenin bir sorun yaşatmayacağını düşünebilirsiniz. Fakat makyaj temizleme konusu cilt sağlığınız ve güzelliğiniz için son derece kritik bir öneme sahiptir. Dolayısıyla her gün cildinizi temizlemeniz gerekmektedir.

Peki çok yorgun ve uykusuz olduğunuz günlerde makyaj temizlemek için nasıl enerji bulacaksınız? Biz bu sorunun yanıtını ve makyaj temizleme konusundaki üşengeçliğinizi nasıl alt edebileceğinizi biliyoruz. Güzelliğinizi güvenle emanet edebileceğiniz Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibi olarak bugünkü içeriğimizde makyajınızı en pratik yollarla nasıl temizleyebileceğinizi anlatacağız. Siz de bu teknikler sayesinde enerjinizin en düşük olduğu anlarda bile kısa sürede makyajınızdan nasıl kurtulabileceğinizi bildiğiniz için üşenmeden cildinizi temizlemek isteyeceksiniz.

Kolay Makyaj Temizleme Yöntemleri

Makyaj malzemelerinin cilt üzerinde uzun bir süre kalması, cildin nefes almasını önleyerek akne oluşumunu tetikler. Bu durum uzun vadede hücre yapısını etkilediğinden kolajen üretiminin yavaşlamasına yol açar. Dolayısıyla cilt yavaş yavaş esnekliğini kaybetmeye, yaşlanmaya ve hasar görmeye başlar. Yani eğer cildinizin sağlıklı ve ışıltılı görünümünü sürdürmek istiyorsanız makyaj temizleme konusuna eğilmeniz ve en azından uyumadan önce makyajınızı çıkarmanız büyük bir önem taşıyor.

Üstelik sizin için bir araya getirdiğimiz makyaj temizleme yöntemleri sayesinde bu işlemi çok fazla zaman kaybetmeden pratik adımlarla halledebileceksiniz. Eğer siz de cilt sağlığınıza önem veriyor, yaşlanma etkilerini olabildiğince geciktirmek istiyor ve cildinizin ışıltısını kaybetmesinden endişeleniyorsanız içeriğimizin devamını incelemenizde fayda olduğunuzu söyleyebiliriz. O halde dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan cildinizin güzelliğini korumanıza yardımcı olabilecek makyaj temizleme ipuçlarına bir göz atalım.

1. Hindistan Cevizi Yağı ile Makyaj Temizleme

Hindistan cevizi yağının saç bakımından beslenmeye kadar sayısız faydası olduğunu biliyoruz. Bunlara ek olarak, özellikle son yıllarda giderek daha popüler hale gelen bu ürünün doğal bir cilt bakım malzemesi olduğunu iddia etmek de yanlış olmayacaktır. Ayrıca yoğun bir makyajın kolayca çıkarılmasını da sağlayan Hindistan cevizi yağı mucizesi, suya dayanıklı rimellerden saatlerce kalıcı etkiye sahip rujlara kadar pek çok makyaj ürününü pratik bir şekilde temizlemeyi mümkün kılıyor.

Üstelik Hindistan cevizi yağı, en zorlu makyajları dahi çıkarabilmenin yanı sıra cildi de nemlendiriyor. Dolayısıyla daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilde sahip olma şansı bulabiliyorsunuz. Makyaj temizlerken Hindistan cevizi yağını kullanmayı düşünüyorsanız, katı haldeki yağdan küçük bir parça alarak cildinize sürmelisiniz. Parmaklarınızı kullanarak yüzünüzde ovalayarak eritebileceğiniz yağın tüm yüzünüze yayıldığından emin olduktan sonra ise yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Yüz bakımı için olmazsa olmaz nem etkisi için uygulayabileceğiniz yöntemleri ise Kış Soğuklarında Yüz Bakımı İçin En Etkili 10 Nem Maskesi başlıklı içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

2. Buhar Etkisiyle Makyaj Temizleme

Gözenekleri açmak için buhar gücünden faydalanabiliyorsak, neden makyaj kalıntılarından kurtulmak için de buhardan yararlanmayalım? Eğer daha önce denemediyseniz, artık cildinizdeki makyaj kalıntılarından kurtulmak için bir de sıcak su buharına başvurmayı deneyebilirsiniz. Diğer makyaj temizleme yöntemlerine kıyasla biraz daha zaman gerektirse de sonucu gördüğünüzde denemeye değer bir seçenek olduğunu siz de göreceksiniz.

Tek yapmanız gereken bir kaseye sıcak su doldurmak ve yüzünüzü birkaç dakika boyunca sıcak su buharına maruz bırakmak. Yalnız suya çok yakın durmamaya özen gösterin. Bu şekilde buharın cildinize nüfuz etmesini sağladıktan sonra ise yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Hatta dilerseniz buharla gözeneklerinizi genişletirken yatıştırıcı bir etki için bitki esanslı yağlar da kullanabilirsiniz.

3. Makyaj Temizleme Suyu ile Makyaj Temizleme

Belki de en yaygın uygulanan makyaj temizleme yöntemlerinden biri olan makyaj temizleme suyu ile makyaj çıkarma tekniğini ne yazık ki birçok kişi doğru uygulamıyor. Bu da makyajın ciltten aslında tamamen çıkmadığı anlamına geliyor. Peki makyaj temizleme suyu ile en pratik şekilde nasıl tüm makyajınızdan kurtulabilirsiniz?

Bunun için öncelikle bir pamuk parçasına yeteri kadar temizleyici maddeden dökün ve saç çizginiz, çenenizin altı, kulaklarınızın etrafı da dahil olmak üzere tüm cildinizi silin. Pamuk üzerinde makyaj kalıntısı kalmayana dek yeni pamuk parçaları ile bu işlemi tekrarlayın. Son olarak cildinizi bol suyla yıkayın. İşte hepsi bu kadar!

4. Makyaj Temizleme Mendili ile Makyaj Temizleme

Diğer maddelerin hiçbiri için yeterli enerjiniz olmadığını düşünüyorsanız, makyaj temizlemek için özel olarak geliştirilen mendilleri kullanabilirsiniz. Bu doğrultuda paketinden çıkardığınız mendil ile cildinizi nazikçe temizleyip ardından yine bol su ile yüzünüzü durulamanızı tavsiye ederiz. Çünkü her ne kadar makyaj çıkarmak için özel maddeler içerse de bu mendiller, cildin her noktasını detaylı bir şekilde temizlemek için yeterli olmayacaktır.

Makyajı Temizledikten Sonra Yapılması Gerekenler

Makyajınızdan kurtulmak ve cildinizi nefes almasını sağlamak üzere hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, cildinizin bakımını tamamlamak için uygulamanız gereken birkaç şey daha olduğunu söylemeden geçmeyelim. Örneğin gözeneklerinizi yatıştırmak için makyajınızı temizledikten sonra tonik kullanabilirsiniz. Böylece eğer varsa kalan makyaj artıklarından da arınabilmeniz mümkün.

Arkasından eğer düzenli olarak kullandığınız serumlar varsa onları da cildinize uygulayabilirsiniz. Bu aşamada son ve en önemli nokta ise nemlendirici kullanımı. Makyaj temizlemek için kullandığınız ürünlerden dolayı kuruyan cildinizi mutlaka ama mutlaka nemlendirmelisiniz. Bu anlamda, cildinize uygun bir nemlendirici ürün kullanmadan uykuya geçmemenizi tavsiye ederiz.

Tüm bu bilgiler ışığında cildinizin bakımını tamamladıktan sonra sabah uyandığınızda cildinizin doğal bir ışıltıya sahip olduğunu gözlemleyebileceksiniz. Bunların yanı sıra cildinizin bu ışıltısını sürdürebilmese yardımcı olan yeni nesil cilt bakım teknolojilerinden hydrafacial hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Makyaj temizliğine ek olarak tüm kişisel bakım süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak için de Gerçekten Doğru Yapıyor Muyuz? Kişisel Bakım Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz.

Benzer Yazılar