Ergül Keskin

Mikropigmentasyon Yöntemi ile Kontür Makyaj

Kontür Makyaj Uygulaması Mikropigmentasyon Yöntemi Nedir?

Kontür Makyaj hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi yoğun makyajlı gösterecek şekilde yapılan bir uygulama olduğunu düşünebilirsiniz. Bu algının tam aksine, Ergül Keskin Conture Make Up Stüdyoları’nda yapılan kontür makyaj uygulamaları, hafif dokunuşlarla yalnızca kaş, göz ve dudak hatlarınızın gerekliyse formunu düzelterek vurgulama işlemleridir.

Kontür makyaj uygulaması mikropigmentasyon hakkında merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

Kontür Makyaj Uygulaması Mikropigmentasyon Tanımı

Kontür makyaj uygulaması ya da daha doğru ismiyle mikropigmentasyon yöntemi, mikro steril ve tek kullanımlık iğneyle doğal renklerin cilt yüzeyinin hemen altına yerleştirmesi işlemidir. Kontür makyaj cilt için özel üretilen, katkı maddesi bulundurmayan ve renkleri alerjik olmayan doğal pigmentlerdir.

Kaş, göz çizgisi (eye liner) ya da dudak kontürü şeklinde doğal ve cilt renginizle uyumlu olarak yapılan mikropigmentasyon uygulaması sayesinde bakımlı ve genç bir görünüm kazanabilirsiniz.

Kontür Makyaj Hangi Bölgelere Uygulanır?

Kontür makyajın uygulanması için yüzün farklı bölgeleri tercih edilebilir. En çok tercih edilen bölgeler ise kaş, göz ve dudaklardır.

En çok tercih edilen kalıcı makyaj uygulaması denildiğinde akıllara genellikle kaş kontürü gelir. Kaşlarınız inceyse, şeklini beğenmiyorsanız, düşükse, dökülüyorsa, sürekli kaş almakla ya da kaşlarınıza şekil vermekle uğraşmak istemiyorsanız kontür uygulamasını tercih edebilirsiniz. Özellikle seyrek kaşlara sahipseniz kalıcı kaş makyajı sizler için harika bir çözüm olacaktır.

Kaş kontürü uygulamasından önce dilediğiniz çizim kaşınıza uygulanır ve size uygun renkte boya seçilir. Daha sonra uzmanınız tarafından çizime başlanır ve kaş kontürü seansı genelde 2 saat sürer.

İfademizi belirleyen bakışlarımız dolayısıyla kadınların en çok önem verdiği makyaj çeşitlerinden biri de göz makyajıdır. Dolayısıyla kalıcı eyeliner uygulaması ya da kalıcı göz makyajı en çok tercih edilen uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkar. Kalıcı göz makyajıyla gözleriniz daha büyük görünebilir ve iddialı bakışlar ortaya çıkarabilirsiniz.

Kalıcı eyeliner makyajı, göz kapakları üzerine sizin seçtiğiniz şekilde tasarlanan çizimin uygulanmasıyla yapılır. Ayrıca seçilen boya iğneler aracılığıyla cilde aktarılır.

Uygulamadan sonraki birkaç gün içerisinde kalıcı eyeliner çizimi son halini alır. Uygulamanın ardından göz kapaklarınızda hafif kızarıklıkların oluşması normaldir. Tüm kızarıklıklar kalıcı makyaj uzmanınız tarafından önerilen kremi kullandığınızda çok kısa sürede geçecektir.

Kalıcı dudak makyajı genellikle daha ince dudaklara sahip kadınlar tarafından tercih edilir. Kalıcı dudak kontürü sayesinde dudaklarınızın, kozmetik müdahaleyle ve herhangi bir cerrahi işleme gerek duymadan kolaylıkla daha dolgun ve büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun yanında, büyük dudaklara sahipseniz kontür yardımıyla daha küçük görünmelerini sağlayabilirsiniz. Solgun dudaklara sahipseniz kontür dışında dudakların yeniden renklendirilmesi işlemini de uygulayabilir ve böylece daha canlı dudaklara sahip olabilirsiniz.

Kalıcı dudak makyajı işlemi ortalama 2 saat kadar sürer. Diğer kalıcı makyaj uygulamalarındaki gibi kalıcı dudak kontürü seansında lokal anestezi kullanıldığı için acı hissi yaşanmaz.