Ergül Keskin

Tüm Ayrıntılarıyla Peeling Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Yapılır?

Vücudunuzdaki en önemli organ olarak niteleyebileceğimiz cildinizin sağlıklı görünmesi ve parlaklığını koruması için düzenli olarak bakım yapmanızda fayda var. Her ne kadar cildin en dış tabakası olan epidermis cildinizi kimyasallardan, radyasyondan, mikroorganizmalardan ve hava kirliliğinden korumakla görevli olsa da peeling yardımıyla bu koruyucu tabakaya iyi bakmak da sizin göreviniz olmalı. Bu noktada peeling nedir diye düşünüyor olabilirsiniz veya hayatınızda peeling işlemine yer verseniz dahi faydalarını tam olarak bilmiyor olabilirsiniz.

Peeling, cilt kalitesini artırmak, cilde ışıltısını geri kazandırmak ve daha iyi görünmesini sağlamak için yapılan bir dizi güzellik bakımından biri olarak tanımlanabilir. Ancak peeling adlı cilt bakım sürecinden en iyi etkiyi alabilmeniz için peeling hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız yararınıza olacaktır. O halde gelin, güzellik konusunda uzman Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibinin peeling konusunda sizin için derlediği bilgilere birlikte göz atalım.

Merak Edilen Her Detayıyla Peeling Nedir?

İngilizce bir terim olan “peeling”, Türkçe’de “soymak” anlamına gelmektedir ve peeling ürünleri de bu karşılığı verecek biçimde cilt üzerindeki ölü hücreleri temizleyerek altında kalan sağlıklı hücrelerin yüzeye çıkarılmasını sağlar. Böylece daha temiz, daha pürüzsüz ve ışıldayan bir cilde sahip olmak mümkün hale gelir.

İçeriğinde mikro tanecikler barındıran peeling maskeleri; yüz, dudak, vücut, bacak ve cildin tüm bölgelerine uygulanabilir. Peeling nedir sorusunun yanıtı artık net bir şekilde ortaya çıktığında göre, dilerseniz peeling yapmanın faydaları, peeling türleri, uygulama yöntemleri ve kendi hazırlayabileceğiniz peeling maskesi tariflerine geçebiliriz.

Ne İşe Yarar?

Peeling maskesi yapmanın cilde iyi bakmak için gerekli bir bakım süreci olduğundan söz ettik. Çünkü peeling ile cildinizdeki kirleri, ölü hücreleri, kimyasal birikintileri temizleyebilmeniz mümkün. Ayrıca gözeneklere dolan makyaj kalıntıları, ter ve diğer kirler de peeling sayesinde ciltten atılabilir. Bu da elbette olası cilt sorunlarının önüne geçmek için son derece etkili bir yoldur. Düzenli olarak peeling işlemi uygulanmadığında gözenekleri tıkayan kirler, sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açar. Bu gibi can sıkıcı durumlarla karşı karşıya kalmamak için doğru peeling ürünlerini tercih etmenizi öneririz.

Ek olarak, peeling aracılığıyla temizlenen gözenekler sıkılaşacaktır. Bu da yaşlanma etkilerini görmeyi geciktirmeye önayak olacaktır. Diğer yandan peeling işlemi sayesinde temizlenen cilde uygulanan makyajın da pürüzsüz bir görünüm alacağını söylemekte yarar var. Üstelik sağlıklı bir cilde makyaj yapmak, kirli ve ölü hücrelerin biriktiği bir cilde yapılan makyajdan çok daha kolay olacaktır. Buna benzer şekilde nemlendiriciler, anti aging ürünleri ve leke kremleri de peeling maskesi aracılığıyla temizlenmiş bir cilde çok kısa bir sürede nüfuz ederek etkilerini göstermeye başlayacaktır.

Çeşitleri Nelerdir?

Peeling yaparak cildinizde istediğiniz sağlıklı, ışıltılı ve pürüzsüz görünüme kavuşmak için öncelikle hangi peeling ürünlerine ihtiyacınız olduğunu belirlemenizde fayda var. Bu kararı verirken cilt tipinizi ve cilt sorunlarınızı dikkate almalısınız. Cildiniz için en uygun peeling’i uyguladığınızda ise peeling işleminden daha yüksek verim alabilirsiniz. Peki ihtiyacınız olan peeling çeşitleri hangileri olabilir? Bu soruya üç temel peeling çeşidiyle yanıt verebilmek mümkün. İşte cildiniz için uygulayabileceğiiz peeling türleri…

Yüzeysel Peeling

Adından da anlaşılacağı üzere yüzeysel peeling, cildin en üst tabakasına uygulanır. Çok büyük cilt sorunları olmayan kişiler için yüzeysel peeling ideal bir yöntemdir. Hafif düzeydeki sivilce izlerini onarmak, cilt rengini eşitlemek, cildi ölü hücrelerden arındırmak, güneşin neden olduğu hasarları yatıştırmak istiyorsanız yüzeysel peeling türüne başvurabileceğinizi söyleyebiliriz. Son derece pratik bir işlem ile uygulayabileceğiniz yüzeysel peeling, cildinizdeki solgun görüntüyü de ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Orta Derinlikte Peeling

Ciltteki epidermis tabakasının altında bulunan ve vücudu darbelere karşı korumakla görevli dermis katmanına kadar etki eden orta derinlikte peeling işlemleri, özellikle derin sivilce izleri, yaralar ve lekelere sahip kişiler için uygun. Ancak bu bakım yönteminden en sağlıklı sonuçları alabilmek için uygulamayı uzmanlara bırakmakta büyük yarar var.

Yara izlerini kapatmayı mümkün kılan kamuflaj kontür uygulaması için Ergül Keskin Conture Make up Studio’yu tercih edebilirsiniz.

Orta derinlikte peeling uygulaması, cildin daha derinine işlediği için genellikle ciltte kızarıklık veya yanma hissi oluşabiliyor. Fakat bu hissiyatların geçici olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ayrıca cildin hasar gören yüzeyi belli bir süre sonunda dökülüyor. Böylece peeling’in cilt sorunlarınıza büyük ölçüde etki ettiğine kendi gözlerinizle şahit olabiliyorsunuz.

Derin Peeling

Adının hakkını veren derin peeling, cildin daha alt tabakalarına etki eder. Bu nedenle ancak çok ağır güneş hasarları, ciltte meydana gelen çukurluklar ile derin sivilce izleri gibi özel durumlar için derin peeling uygulanır. Kesinlikle sağlık uzmanları tarafından uygulanması gereken bu bakım işlemi, daha uzun bir iyileşme süreci de gerektiriyor.

Nasıl Uygulanır?

Peeling çeşitlerini de inceledikten sonra artık peeling nedir sorusuna ayrıntılı bir yanıt verdiğimiz sonucuna ulaşabiliriz. Peki nasıl peeling yapılır? Öncelikle evde uygulayabileceğiniz peeling’in yalnızca yüzeysel kategorisine giren işlemler olacağını belirtmeden geçmeyelim. Daha önce de söz ettiğimiz gibi diğer peeling bakımları, kesinlikle uzman gözetimi altında gerçekleştirilmelidir.

Yüzeysel peeling uygulamak ise son derece basittir. Buna göre öncelikle cildiniz hassas, yağlı, normal veya karma cilt türlerinden hangisiyse, ona uygun bir peeling karışımı satın almanız veya hazırlamanız gerekiyor. Genellikle iri taneli içeriğe sahip olan peeling malzemeleri kullanıma hazır hale geldikten sonra ise uygulayacağınız cilt yüzeyine elinizin ıslaklığı ile dairesel hareketlerle masaj yaparak yaydırılmalı.

Yeteri kadar peeling malzemesi uygulandıktan sonra malzemelerin cilde nüfuz etmesi için bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu süre cilt tipine ve ürün içeriğine göre değişkenlik gösterebilir. Genellikle en fazla yarım saat beklemek, peeling’in etkisini gözlemlemek için yeterlidir. Eğer maske uzun bir süre bekletilirse bu sefer cilde zarar verdiği durumlarla dahi karşılaşılabilir. Uygulama sonrasında ise bol ılık su ile cildinizi peeling’den arındırmalısınız. Cildinizi kuruladıktan sonra ise nemlendirici ürünlerle cilt dokularını nemlendirmenizi tavsiye ederiz.

Evde Hazırlanabilecek Doğal Peeling Tarifleri

Cilt bakımınız için peeling ürünlerini marketlerden, eczanelerden ve kozmetik mağazalarından satın alabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınız dahilinde hazırlayabilmeniz de mümkün. “Ama nasıl?” dediğinizi duyar gibiyiz. Aşağıda sizin için sıraladığımız en çok tercih edilen peeling maskelerine ve tariflerine göz atarak siz de istediğiniz peeling ürününü evinizde hazırlayabilirsiniz!

Zeytinyağlı ve Şekerli Peeling Maskesi

Belki de en yaygın olarak kullanılan peeling karışımlarından biri olan zeytinyağlı ve şekerli peeling maskesi, cildi beslerken ölü hücrelerden kurtulmayı da sağlıyor. Bu peeling’i hazırlamak için gerekli olan malzemeler ise yalnızca 1 tatlı kaşığı toz şeker ile 1 çay kaşığı saf zeytinyağı. Bir kase içerisinde malzemeleri birbiriyle karıştırarak elde ettiğiniz peeling maskesini cildinize uygulayın ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Haftada bir defa uygulayabileceğiniz bu maskeyi iyice temizlediğinizden emin olduktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Karbonatlı Peeling Maskesi

Bir diğer doğal peeling tarifimiz ise yalnızca karbonat ve limon suyu içeriyor. Ancak hassas bir cilde sahipseniz limon suyu yerine içme suyu da kullanabilirsiniz. Malzemeleri bir macun kıvamına gelene kadar karıştırıp cildinize uyguladıktan sonra on dakika kadar bu şekilde bekleyin. Peeling’in arındırıcı etkisini gözlemlemek için ise bekleme süresi bitiminde cildinizi bol su ile temizleyip kurulayın.

Kahveli Peeling Maskesi

Bu tarifimiz, evde yapılabilecek en pratik peeling maskesi olabilir. Üstelik tek malzemeli bu maske için tek ihtiyacınız olan şey; keyifle içtiğiniz Türk kahvesinin telvesi. Soğuk telveyi cildinize uygulayarak peeling bakımınızı yapabilir, yaklaşık on dakika sonra su ile durulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Eğer cildiniz fazla yağlıysa, peeling için telveyi bol tutmanız yararınıza olacaktır. Fakat kuru bir cilde sahipseniz telveyi biraz zeytinyağı ile seyreltmenizde yarar var. Öte yandan hassas cilde sahip olanların telveye yoğurt eklemesi, ciltlerini rahatlatmalarına yardımcı olacaktır.

Yoğurtlu ve Yulaf Ezmeli Peeling Maskesi

Hassas ciltler için ideal olabilecek bir peeling maskesi arıyorsanız, yoğurtlu ve yulaf ezmeli tarifimiz tam size göre! Bir kase yoğurt ile özdeş hale getireceğiniz bir yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi, cildinizi yumuşak bir şekilde ölü hücrelerden arındırmanıza yardımcı olacaktır. Cildinize sürdüğünüz peeling maskenizi on dakika kadar beklettikten sonra bol su ile durulayıp nemlendirebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra cildinizin tüm bakım ihtiyaçlarını karşılayan hydrafacial teknolojisi için kendinizi gönül rahatlığıyla Ergül Keskin Make up Studio’nun uzman ellerine bırakabilirsiniz.

Benzer Yazılar