Ergül Keskin

Pratik Saç Modelleri ile Zamanınız Size Kalsın!

Saçları, bir kadının en değerli varlıklarındandır. Bu nedenle saç bakımını eksiksiz yapmak, sağlıklı saçlara sahip olmak kadar saçları şekillendirerek güzelliği taçlandırmak da önemlidir. Fakat ne yazık ki her an kuaföre gitmek mümkün olmayabiliyor. Pratik saç modelleri ise özellikle çalışan kadınların sabah hazırlıkları sırasında hayatını kurtarıyor. Bu saç şekilleri sayesinde çok fazla çaba sarfetmeden mükemmel saç şekillerine sahip olabilmeniz mümkün.

Yalnızca mesaiye hazırlanırken değil; seyahatteyken, yemeğe çıkarken, tatildeyken veya arkadaşlarınızla buluşmaya giderken dahi bu pratik saç modellerini uygulayabilirsiniz. Sizi birkaç dakikada evden çıkmaya hazır hale getirecek saç modellerini ise elbette güzellik mimarı Ergül Keskin Conture Make up Studio uzmanlığı ile derledik.

Herkesin Kolayca Yapabileceği Pratik Saç Modelleri

Zahmetsiz güzelliği kim istemez? Hem trendlere uygun, hem zaman almayan, hem de görsel açıdan kusursuz saç modelleri ile siz de zaman kaybetmeden hayata karışabilir ve görünüşünüzle göz doldurabilirsiniz. Böylece saç şekillendirmeden arta kalan zamanınızı çok daha verimli değerlendirebilir, kendinize ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. İşte sizin için listelediğimiz pratik saç modelleri

At Kuyruğu Saç Modeli

En basit saç şekillendirme tekniklerinden biri olan at kuyruğunu bu listede gördüğünüze şaşırmış olabilirsiniz. Elbette size saçınızı at kuyruğu şeklinde nasıl toplayabileceğinizi anlatmayacağız. Fakat at kuyruğu saç modelini uyguladığınızda siz de kimi zaman gevşeyip yavaş yavaş aşağı inen bir kuyrukla karşılaşmışsınızdır. Biz de sorununuza pratik bir çözüm getirmek istedik.

Bu doğrultuda başınızın üzerinde saçınızı sıkıca toplamak için kullandığınız lastik tokanıza dik gelecek biçimde sağdan ve soldan tel tokalar sıkıştırmanız yeterli olacaktır. Bu adımdan sonra artık gün boyu tepede sabit bir şekilde duran şık bir at kuyruğuna sahip olabileceksiniz. Üstelik sadece birkaç saniyede uygulayabileceğiniz bu yöntemle günlük görüntünüzü de tamamlayabilirsiniz.

Dalgalı Saç Modeli

Saçlarınızı dalgalandırmak için tabii ki bildiğiniz yöntemleri sıralamayacağız. Adı üzerinde, pratik bir saç modeli olarak sıraladığımız dalgalı saç modeli, saçlarıyla uzun uzun ilgilenmek için zamanı olmayanlar için son derece ideal. Özellikle gür saçlarınız varsa detaylarını vereceğimiz bu modeli uygulayarak saçlarınıza doğal bir dalga görünümü kazandırabilirsiniz.

İlk olarak saçlarınızı tepeden toplayın ve at kuyruğu haline getirdiğiniz saçlarınızı 2 parçaya ayırın. Saçlarınızın bu iki parçasını maşaya sararak dalgalandırın. Son olarak saçlarınızı topladığınız tokanızı çıkarıp saçlarınızı salın. İşte tüm saçlarınıza maşa uygulamakla uğraşmaya gerek duymadan sahip olabileceğiniz doğal bir dalgalı saç modeli…

Dağınık Topuz Modeli

Ev topuzu olarak da adlandırılan bu pratik saç modeli, hem konforlu hem de şık göründüğü için kadınların ev dışında da tercih ettikleri bir model olarak karşımıza çıkıyor. Yapımı da son derece kolay olan dağınık topuz, neredeyse her kadında farklı bir şekle büründüğü için de ilgi çekiyor. Eğer siz de dağınık fakat oldukça rahat ve estetik bir topuza sahip olmak istiyorsanız, saçlarınızı at kuyruğu yapacakmış gibi toplayıp daha sonra topladığınız saçları tokanızın etrafında döndürüp topuzu sabitlemek için de tel tokalar kullanabilirsiniz.

Ancak daha sıra dışı bir dağınık topuz görünümü elde etmek istiyorsanız farklı bir teknik de uygulayabilirsiniz. Bu anlamda saçlarınızı yine at kuyruğu yapacakmış gibi tepede topladığınız esnada at kuyruğunu da saç bağına dahil edin. Bu aşamada at kuyruğunun bir kısmı gevşek bir topuz görüntüsü alırken bir kısmının da ensenize doğru düşmesi gerekiyor. Enseye doğru düşen kısmı da gevşek topuzunuzun arasından geçirip at saç bağının etrafında döndürün. Son olarak bu parçayı da sabitlemek için tel tokalar kullanın.

Yarım Topuz Modeli

Son yılların en popüler saç modellerinden biri olan yarım topuz modeli, adından da anlaşılacağı üzere saçlarınızın hem açık hem de topuz hale göründüğü fonksiyonel bir yöntem. Bu modeli yapmak için ilk önce saçınızın önünü bir miktar kabartmak için ince dişli bir tarak yardımıyla krepeleyin.

Ardından öndeki saçlarınıza tel tokalarla başınızın üzerinde bir topuz şekli verip sabitleyin. Saçlarınızın geriye kalan kısmının ise bu noktada omuzlarınıza dökülmesi gerekiyor. Serbest kalan saçlarınızı dilerseniz doğal haliyle kullanabilir veya düzleştirici yardımıyla şekillendirebilirsiniz.

Taç Örgü Modeli

Pratik olduğu kadar zamansız da bir seçim olarak değerlendirebileceğiniz taç örgü modelini ister işe giderken isterseniz de bir davete giderken kullanabilirsiniz. Taç örgü modelinde saçlarınız başınızın etrafını sardığında adeta bir taç görünümü elde edersiniz. Peki pratik saç modelleri arasında sıraladığımız bu modeli yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler neler? Bir adet saç fırçası, tel toka ve saç lastiği. Hepsi bu!

Malzemeleri hazırladıysanız, taç örgü modelini uygulamak için harekete geçebiliriz. Öncelikle saçlarınızı fırçanızla tarayın ve ardından saçlarınızı istediğiniz biçimde ayırın. Ayırdığınız saçınızın ön tarafından bir miktar saçı alarak istediğiniz şekilde örmeye başlayın. Başınızın arkasına ulaştığınızda, biraz önce ayırmış olduğunuz saçınızın diğer tarafını örgüye dahil ederek başınızın önüne kadar örmeye devam edin. Örgünün ucunu saç lastiğiyle bağladıktan sonra ise taç örgüsünün içine geçirip tel toka ile sabitleyin.

Bantlı Saç Modeli

Geçmişten günümüze saç modasında yeri asla sarsılmayan aksesuarlardan biri olan saç bantlarını kullanarak da pratik bir saç modeli elde edebilirsiniz. Böylece kıyafetinizi de tamamlayabilir ve girdiğiniz ortamlarda bakışları üzerinizde toplayabilirsiniz. Bantlı bir saç modeli uygulamak için öncelikle saçlarınızı hafif bir şekilde nemlendirerek hareket verin. Daha sonra saçınızın ön kısmını dilediğiniz gibi ayırın.

Ardından saçlarınıza istediğiniz bir modeli uygulayın. Bu aşamada topuz yapmayı tercih edebilir, at kuyruğu veya örgü modellerinden birini de seçebilirsiniz. Sonra saç bandınızı saçınıza yerleştirip son halini verebilirsiniz.

French Twist Saç Modeli

French Twist adlı saç modelini, zarif bir görüntünün adresi olarak gösterebilmek mümkün. Üstelik yapımı da oldukça basit. Birinci adım olarak saçlarınızı tarayın ve sonra saçlarınızın tamamını başınızın sağına veya solunda toplayın. Saçınızı, başınızın arkasında topladığınız tarafın tam tersi yönünde bükerek topuz haline getirin. Arzu ettiğiniz şekle kavuşan saçlarınızı tel tokalar aracılığıyla sabitleyin ve bu şekli uzun süre muhafaza etmek için saç spreyi kullanın.

Balık Sırtı Örgü Modeli

En şık örgü modellerinden biri olan balık sırtı için öncelikle saçlarınızı tarayarak bir ön hazırlık yapmanızda fayda var. Aksi halde saçlarınızı örerken dağılan saç telleriniz işinizi zorlaştırabilir ve örgünüzün bozulmasına yol açabilir. Saçlarınızı düzgün bir şekilde taradıktan sonra ise klasik örgüde olduğu gibi bir tutam saçı 3 ayrı parçaya ayırın.

Bu 3 parça saçın 1 parçası bir elinizde, diğer 2 parçayı ise diğer elinizde tutun. Fakat saçların karışmaması için saç tutamları farklı parmaklarınızın arasına alın. Örmeye başladığınız tutamlara yanlardan saçlar ilave ederek örmeyi sürdürün. Örgünün sonuna geldiğinizde saçın ucuna toka takarak modeli tamamlayın.

Saçlarınız kadar bir diğer zaman alan güzellik süreci de hiç şüphesiz ki makyaj uygulamaları. Ancak Ergül Keskin sayesinde bu konuda da çaresiz değilsiniz. Makyaj süresini önemli ölçüde kısaltan kalıcı makyaj hakkında bilgi almak için Çalışan Kadınların Hayatını Kurtaran Kalıcı Makyaj Nedir? başlıklı içeriğimize göz atmanızı tavsiye ederiz.