Ergül Keskin

Zamanın Etkilerine Karşı Koymayı Sağlayan İksir Somon DNA Nedir?

Zamanı geri almayı kim istemez? Ya da kimin geçen zamanın etkilerine karşı koyabilmek gibi bir hayali yoktur ki? Elbette bunların hiçbiri şimdilik mümkün değil. Ancak zamanın cilt üzerindeki etkilerini durdurabilmek sizin elinizde! İnsan cildi, doğası gereği yaş aldıkça elastikiyetini yitirir, nemini kaybetmeye başlar, kırışıklık oluşumuna karşı koyamaz ve daha mat bir görünüme sahip olur. Buna karşılık, teknolojik gelişmelerin de desteğiyle zamana meydan okumayı mümkün kılacak yeni uygulamaların geliştirildiğine mutlaka şahit oluyorsunuzdur. Peki bu yeniliklerin son halkası olan Somon DNA nedir diye merak ediyor musunuz?

Yaşlanma karşıtı pek çok ürün ve uygulamadan söz etmek mümkün. Fakat Somon DNA tedavisini hepsinden ayıran nokta, yaşanan cilt sorunlarını hızla pasifize ederek mümkün olan en kısa sürede, en iyi sonuçları vermesi. Peki Somon DNA nedir, avantajları nelerdir, nasıl uygulanır, bu tedavi yönteminde nelere dikkat etmek gerekir? Giderek daha popüler hale gelen Somon DNA hakkında yanıtını aradığınız tüm bu soruların karşılığını bulmak için Ergül Keskin Conture Make up Studio Kurucusu ve Long Time Liner Türkiye Distribütörü Ergül Keskin’in konu hakkındaki değerlendirmelerini inceleyebilirsiniz.

Somon DNA Nedir?

Somon balığı spermleri ve hyalüronik asitten elde edilen DNA molekülleri yardımı ile ciltte genç hücreler üretilmesi esasına dayanan Somon DNA aşısı, yeni nesil güzellik uygulamalarından biri olarak tanımlanabilir. Bu aşı sayesinde kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerini giderebilmek mümkün hale geliyor. Çünkü Somon DNA yöntemi; cildi yapılandırma, onarma ve gençleştirmeyi amaçlıyor.

Özellikle kadınlar tarafından sıklıkla başvurulan bu güzellik uygulaması, eski aktifliğini kaybeden ciltlerin zamana meydan okumasına yardımcı oluyor. Üstelik 30 yaşından sonra her yıl ortalama %1 oranında kolajen kaybı yaşadığımız gerçeği de göz önünde bulundurulduğunda bu uygulamayı ciltteki kırışık oluşumuna karşı etkili bir önlem yöntemi olarak da düşünebiliriz.

Zamanın cilt üzerindeki diğer etkilerini ise elastin liflerinin parçalanması ve vücudun kendi hyalüronik asit miktarında dikkate değer değişimler yaşanması olarak sıralayabiliriz. Peki bu ne anlama geliyor? Vücutta yaşanan tüm bu değişimlerin sonucunda cilt daha mat ve cansız bir yapıya sahip olmakla birlikte yorgun ve daha yaşlı bir görüntü oluşması da söz konusu. Bu etkileri azaltmak ve tabii ki sorunları ortadan kaldırmak için ise Somon DNA adlı kombine tedavi yaklaşımı yardımınıza koşuyor.

Neden Somon DNA Uygulamasını Yaptırmalısınız?

Bilimsel araştırmalar; insan DNA’sı ile benzerlik gösteren Somon DNA’sının hücreleri onararak cilt yapısını desteklediğini ortaya koyuyor. Buna benzer şekilde bağ dokusunu yeniden yapılandırarak cildi onaran bu iksir, kolajen sentezini uyararak yanaktaki gevşeme ve sarkmaları gidermeyi sağlıyor. Bir diğer deyişle cildi sıkılaştıran bu formül sayesinde kırışıklıklar ve ince çizgilerden kurtulabilmek de mümkün hale geliyor.

Dolayısıyla cildin mat ve cansız görüntüsünün yerini daha parlak, sağlıklı ve genç bir görünüm alıyor. Ayrıca tahriş olmuş ve herhangi bir nedenle zarar görmüş cildin yatışmasını da sağlayan Somon DNA, yara izleri ve çatlaklara karşı da son derece etkili bir tedavi yöntemi olarak görülüyor.

Bunların yanı sıra cildin ihtiyaç duyduğu nemi geri kazanmasına da katkıda bulunuyor ve doğal olarak yaşlanma hızını düşürüyor. Hala neden Somon DNA uygulamasını yaptırmanız gerektiğini düşünüyorsanız, özetle eski sağlıklı ve genç görünümünüze kavuşmak için bu tedaviyi değerlendirebileceğinizi söyleyebiliriz.

Somon DNA Nasıl Uygulanır?

Tartışmaya kapalı bir şekilde cilt yenileme konusunda en iyi çözümlerden biri olan Somon DNA uygulamasının çok süratli bir şekilde etki gösterdiğini daha önce de belirtmiştik. Bu uygulamanın çok kısa bir sürede etkili olmasının nedeninin ise içeriğindeki hyalüronik asit ve eser aminoasitler olduğunu belirtmekte fayda var. Artık Somon DNA nedir sorusunun yanıtını biliyorsunuz. O halde gelin, bu serumun uygulanma şeklini birlikte inceleyelim.

Cilt yapısı için oldukça önemli olan bu bileşenler ile cildi yapılandırıp onaran ve bunun sonucunda da gençleştiren Somon DNA’nın uygulanma şekli de benzersizdir. Son derece güvenilir bir uygulama olan Somon DNA güneş hassasiyetine de yol açmaz. Dolayısıyla yaz mevsimi de dahil olmak üzere her mevsimde rahatlıkla uygulanabilir. Bir kürü ortalama 3 seans süren uygulamanın her bir seansı ise 30 dakika ile 1 saat arasında değişiklik gösterebilir. Seans aralığı ortalama 20 gün olan uygulamanın yapım sürecinde çok hafif bir ağrı hissedilebilir.

Yılda 2 defa uygulandığında gözle görülür etkilerine şahit olabileceğiniz Somon DNA’nın 30 yaş üzerindeki her cilt türüne uygun olduğunu da belirtmiş olalım. Mikro iğneleme yöntemiyle cilde uygulanan bu gençlik iksiri, tamamen doğal olup hiçbir zarar veya yan etkiye sahip değildir. Ancak tamamen hijyenik bir ortamda, en son teknoloji araçlar kullanılarak alanında uzman kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir. Profesyonel ve deneyimli ekibi ile İstanbul ve Ankara’da güzelliğiniz için yenilikçi çözümler sunan Ergül Keskin Counture Make up Studio, bu anlamda sizin için ideal bir seçenek olabilir.

Somon DNA Aşısından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zamanı geri almak, genç bir cilde sahip olmak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmayı isteyen herkes bu uygulamaya başvurabilir. Doğal bir içeriğe sahip olan Somon DNA aşısının herhangi bir zararı yoktur. Buna karşın özel durumlarda gerekli tedbirlerin alınması ve ardından bu aşının kullanımına başvurulmasını öneririz.

Bu anlamda örneğin kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlar, diyabet hastaları, damar tıkanıklığı olanlar, kalp rahatsızlıklarına sahip olanlar, felç geçirmiş olan kişiler, hamileler ve hamile olma ihtimali taşıyan kişilerin işlem yaptırmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Doktor izni alındıktan sonra ise uygulamanın yaptırılacağı yerin güvenilirliğinden ve uzmanlığından emin olmanız, geri dönüşü olmayan sorunlar yaşanmasının önüne geçecektir.

Bir diğer yeni nesil cilt bakım uygulaması olan BB Glow hakkında bilgi sahibi olmak için BB Glow Nedir başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar