Ergül Keskin

İlgileri Üzerinizde Toplayacak Yılbaşı Makyajı Nasıl Yapılır?

Yılın en güzel zamanı, yılbaşı yaklaşırken artık gündem yılbaşı odağında değişiyor. Her ne kadar makyaj konusu kadınlar için her zaman gündemde olsa da yeni yılın karşılandığı geceye özel bir yılbaşı makyajı için hazırlıklar günler öncesinden yapılmaya başlanıyor. Çünkü yılbaşında en göz alıcı, en çarpıcı, en uyumlu görünümü elde etmek için nasıl bir makyaj uygulanması gerektiğine karar vermek için özenli bir araştırma yapmak gerekiyor.

Yılın her günü güzelliğinize önem veren Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun uzman ekibi, yılbaşı makyajı için de hayatınızı kolaylaştırmak için yeni yılda ön plana çıkacak en trend makyaj fikirlerini sizin için derliyor. Siz de yeni yılı en güzel halinizle karşılamak için listemizde yer alan makyaj fikirleri arasından sizin için uygun olanı seçerek yılbaşında göz kamaştırabilirsiniz.

Göz Alıcı Yılbaşı Makyajı Fikirleri

Yılbaşı günü yapacağını makyajın diğer günlerden daha farklı, daha dikkat çekici ve elbette daha şık olması gerekiyor. Bu noktada, makyajınıza karar vermeden önce yılbaşı stilinizi belirlemenizde fayda var. Ardından makyajınızın klasik mi yoksa sıra dışı mı olması gerektiğine, hangi tonlara sahip olabileceği gibi konulara karar vermeniz çok daha kolaylaşacaktır.

Bu doğrultuda, yılbaşı gecesi gösterişli bir kıyafet giymeyi tercih ediyorsanız makyajınızın da kıyafetinizi ön plana çıkaracak biçimde biraz daha sade olması yararınıza olacaktır. Ancak ana renklerde ve görece daha sade bir kıyafet giyecekseniz, o halde yüz ifadenizi ön plana çıkaracak ışıltılı veya farklı çizgilere sahip bir makyaj tercih edebilirsiniz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizi yılbaşında gecenin yıldızı haline getirecek yılbaşı makyajı önerilerimizi sıralamaya başlayalım.

Simli Yılbaşı Makyajı

Işıltılı makyajın yeni bir trend olduğu söylenemez tabii ki, ancak son dönemlerin en sevilen akımlarından biri olduğu ve yeni yılda da bu akımın devam edeceğini iddia etmek yanlış olmayacaktır. Eğer siz de biraz ışıltının kimseye zarar vermeyeceği düşüncesindeyseniz yılbaşı stilinizi simli yılbaşı makyajı ile tamamlayabilirsiniz. Bu doğrultuda özellikle göz kapaklarını ön plana çıkartacak glitter far ürünlerinden kullanabilir, bir fırça yardımıyla ışıltıyı bölgeye yayabilirsiniz.

Göz bölgesini yeterince ön plana çıkardığınızdan emin olduktan sonra ise sırada yüzünüzün geriye kalan kısmı var. Koyu ve mat bir ruj kullanarak tüm parıltının gözlerde yoğunlaşmasını sağlayabilir veya şeftali tonlarında parlak bir rujla yüzünüzde dengeli bir ışıltı yakalayabilirsiniz. Yılbaşı gibi özel gecelerde vazgeçilmeziniz haline gelecek simli makyaj uygulamasını yine ışıltılı bir allık kullanarak sona erdirebilmeniz mümkün.

Cut-Out Yılbaşı Makyajı

Eğer çok fazla gösterişli bir şey istemiyorsanız cut-out makyaj trendini deneyebilirsiniz. Özellikle ofiste yapılacak yılbaşı partisi veya ağır bir yılbaşı yemeği söz konusuysa bu yılbaşı makyajı ile güzelliğinizi tamamlayabilirsiniz. Günlük makyaj türlerinden biri olan dumanlı makyajın daha dikkat çekici hali olarak tanımlayabileceğimiz cut-out yılbaşı makyajını uygularken öncelikle göz kapağınıza kedi gözlerini andıran bir eyeliner çizgisi çekmelisiniz.

Ne çok kalın ne de çok ince olacak bu çizgiyi çektikten sonra göz kapaklarınıza ışıltılı bir far uygulayın. Ardından gözlerinizin alt çizgisini belirginleştirmek için puslu tonlardaki farınızla bir çizgi daha çekin. Son olarak göz kapağının ortasından gözlerin dışına doğru olan hattı belirginleştirmek adına puslu farınızla çizdiğiniz çizgiyi, göz altlarındaki çizgi ile birleştirin. Bu çizgilerin keskin hatlara sahip olmaması için yumuşak bir fırçayla çizgileri yumuşatmayı da deneyebilirsiniz.

Grafik Eyeliner

Yılbaşı partisinde sizi diğer herkesten farklılaştıracak bir makyaj stili mi arıyorsunuz? O halde sizin için en güzel fikir olan grafik eyeliner’dan bahsetmeden geçmeyelim. İlk bakışta uygulaması zormuş gibi görünse de aslında birkaç pratiğin ardından kısa sürede hazırlanmanızı sağlayacak bu yılbaşı makyaj fikrini uygulamak için iyi bir eyeliner’a sahip olmanız yeterli. Öte yandan bu makyaj stilinin özellikle ipek kirpiklerle mükemmel bir görüntü oluşturduğu detayını da vermeden geçmeyelim.

Her zamanki gibi üst kirpik çizgisine sürerek başlayacağınız bu göz makyajını bu defa kaşınızın alt kenarına kadar uzatın ve ardından eyeliner çizginizi göz kapağı üzerinde göz pınarlarınızın hizasına kadar çekin. Hepsi bu kadar! Üstelik renkli bir eyeliner kullanırsanız gecenin en dikkat çeken kadını olmayı da garantilemiş olursunuz. Bizden söylemesi!

Ek olarak, gözlerinizde yılın her günü dikkat çekici bir eyeliner görünümüne sahip olmak istiyorsanız kalıcı eyeliner ve kalıcı dipliner uygulamaları hakkında bilgi almak için Ergül Keskin Conture Make up Studio ile iletişime geçebilirsiniz.

Holografik Yılbaşı Makyajı

Geniş göz kapaklarına sahipseniz size bir müjdemiz var! Holografik yılbaşı makyajında kullanılan far detayı ile göz kapaklarınızı alabildiğine ön plana çıkarabilir ve yılbaşı gecesinin en havalı görüntüsüne sahip olabilirsiniz. Bunun için en çok ihtiyacınız olan şey ise sedefli bir göz farı.

Pembe, mavi, sarı, turuncu ve diğer birçok renk seçeneğine sahip olan ve yansıtıcı pigmentleri ile göz hattınızı vurgulayacak olan göz farına karar verdikten sonra bir fırça yardımıyla göz kapağınıza yayabilir ve hatta renklerin kaş kemiğinize kadar çıkmasına izin verebilirsiniz. Bu dikkat çekici makyaj tarzını neon renklere sahip kıyafetlerle kombinlediğinizde karşınıza çıkacak görüntüden memnun olacağınıza eminiz.

Mücevher Tonlarında Yılbaşı Makyajı

Mücevher kalitesinde bir makyaja ne dersiniz? Üstelik uygulaması da oldukça zahmetsiz. Kıyafetinize uygun olacak şekilde seçtiğiniz göz farının birkaç farklı tonunu göz kapaklarınıza uygulayacağınız bu makyaj ile gözlerinizi birer mücevher haline getirebilmeniz mümkün. Örneğin zümrüt yeşili, altın sarısı, safir mavisi tonlarını tercih ederek siz de mücevher tonlu bir göz makyajı elde edebilirsiniz.

Bu doğrultuda öncelikle farınızı göz kapağınıza dumanlı bir görünüm elde edecek şekilde fırçayla yaymalısınız. Ardından seçtiğiniz mücevher renkli farın diğer tonlarını da katmanlar halinde göz kapağınıza uygulayarak görünümünüzü geliştirebilirsiniz. Ancak katmanlı bir far uygulamasının şart olmadığını da belirtelim. Tercihinize göre tek bir tonla ilerleyebilir veya aynı rengin birkaç farklı tonunu da uygulayabilirsiniz.

Kaş şekliniz, yılbaşı makyajınızın kusursuz görünmesinde son derece önemli bir faktördür. Yüz şeklinize uygun kaş modelleri hakkında fikir sahibi olmak için Sizin İçin Hangisi İdeal? Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri Rehberi başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Benzer Yazılar